Τρίτη 16 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
Πελαγοδρομούν οι προτάσεις διαλόγου...

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-

Η εθνικιστική κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε χτες ότι θα καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο σε "ευρεία βάση" με το Πακιστάν, χωρίς όμως να προτείνει ημερομηνία για επανάληψη των συνομιλιών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Νέο Δελχί είναι προσηλωμένο στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με το Πακιστάν. "Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω ενός σε ευρεία βάση διαλόγου, ο οποίος θα συνοδευτεί από μια σταθερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, πέρα από την επίλυση σημαντικών θεμάτων. Προς το σκοπό αυτό, η Ινδία έκανε μια ειλικρινή πρόταση στο Πακιστάν να επαναλάβει το διάλογο. Οι προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστούν", είπε.

Την Παρασκευή, η Ινδία ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε τον γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν για συνομιλίες στο Νέο Δελχί, στις 22 Ιουνίου, και το Ισλαμαμπάντ αντιπρότεινε συνομιλίες στην πακιστανική πρωτεύουσα για τις 20 Ιουνίου.

Η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν κλιμακώθηκε τον περασμένο μήνα μετά τις 11 πυρηνικές δοκιμές, τις οποίες πραγματοποίησαν οι δύο χώρες. Χτες, μάλιστα, με επιστολή της προς Δυτικούς ηγέτες και τον ΟΗΕ, η πρώην Πακιστανή πρωθυπουργός Μπεναζίρ Μπούτο διατύπωσε φόβους ότι η περιοχή "βρίσκεται πολύ κοντά σε έναν πόλεμο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ