Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αντί συνέλευσης έκαναν φιέστα...

"Οσοι διαφωνούν μπορούν να πάψουν να είναι μέλη του Συλλόγου"! Μ' αυτήν τη φράση, απάντησε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) κ. Χαραλαμπίδης σε όσα μέλη του Συλλόγου διαμαρτύρονταν για το αντιδημοκρατικό κλίμα και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που επέλεξε να ακολουθήσει το προεδρείο στην πρόσφατη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Στη συνέλευση συμμετείχαν συνολικά 38 άτομα μαζί με τα μέλη της Διοίκησης, χωρίς δικαίωμα λόγου, παρά μόνο ερωτήσεων. Η δήθεν Συνέλευση ολοκληρώθηκε μέσα σε μία ώρα, προκειμένου να ακολουθήσει η φιέστα που είχε στήσει η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΣΘ με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη. Ο τελευταίος με τη σειρά του ανακοίνωσε συνοπτικά τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση "σε όφελος των εμπόρων" με την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου το επόμενο διάστημα.

Ο υφυπουργός, αντί να αναφερθεί στα οξυμένα προβλήματα της αγοράς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, περιορίστηκε στην απαρίθμηση... "θεσμικών μέτρων" που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική στέγη, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλη και με το οποίο θα ρυθμίζεται το καθεστώς των εκπτώσεων και των προσφορών. Επίσης ανήγγειλε την κατάθεση τροποποίησης, με την οποία θα περιορίζεται η δυνατότητα κατάχρησης του Ν.2323 που αφορά στον περιορισμό των υπεραγορών σε τ.μ. με πληθυσμιακά κριτήρια. Τέλος, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ίδρυση του Εμπορικού Μητρώου.

Κατά τα άλλα, η φιέστα ολοκληρώθηκε με έναν ύμνο προς την ΕΕ, την ΟΝΕ και τις δυνατότητες που ανοίγονται στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κατακτήσουν τη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά. Μόνο που κανείς δε μίλησε για τις πραγματικές επιπτώσεις που έχουν οι επιλογές της ΕΕ στον κλάδο των ΕΒΕ και ιδιαίτερα των μικρεμπόρων. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει αυτό, αφού δε δόθηκε ο λόγος σε κανέναν παρά μόνο για ερωτήσεις;

Η φιέστα της ...συνέλευσης, που δυστυχώς για τους διοργανωτές της δεν είχε την προσδοκώμενη συμμετοχή, ανέδειξε για άλλη μια φορά το ύφος και το ήθος της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αποκάλυψε πως το να αυτοχαρακτηρίζεται εκπρόσωπος των εμπόρων και υπερασπιστής των συμφερόντων τους, δε σημαίνει αυτόματα πως στην πράξη δεν υπονομεύεις τα συμφέροντά τους.

Με ανακοίνωσή της, η "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" καταγγέλλει ως πρωτόγνωρη στα συνδικαλιστικά χρονικά τη συμπεριφορά, και σ' αυτήν την περίπτωση, της πλειοψηφίας του ΕΣΘ. Συγκεκριμένα, αναφέρει: "Αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις θα κρύψουν τη σκόπιμη αδράνειά τους και το ρόλο που τους ανέθεσε το μεγάλο κεφάλαιο, πέφτουν έξω.

Η "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" θα αποκαλύπτει το ρόλο που παίζουν και δεν είναι άλλος από το να υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων και του μεγάλου κεφαλαίου, δίνοντας στήριγμα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Η "Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων" καλεί όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση και επαγρύπνηση για την ανατροπή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων μέσα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα των εμπόρων και τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου με όλα τα κοινωνικά στρώματα, που θίγονται από την επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής και των υποστηρικτών της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα έντασης της πάλης απέναντι στο έγκλημα και στις προσπάθειες διάσπασης (2022-07-01 00:00:00.0)
Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων (2007-11-22 00:00:00.0)
«Σινε»... εμπορικόν (2006-07-13 00:00:00.0)
Παίρνουν την τύχη στα χέρια τους (2006-03-10 00:00:00.0)
Κομματικές φιέστες με ξένα κόλλυβα από τη διοίκηση (2000-02-26 00:00:00.0)
Θερινό ωράριο μόνο για τα μικρά καταστήματα (1998-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ