Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΟΚ
Οι δυο "γραμμές" της εξαπάτησης

Συσκέψεις επί συσκέψεων και εντατικά σεμινάρια στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διευκολυνθεί το κυβερνητικό εγχείρημα για το σάρωμα των εργατικών κατακτήσεων

Σε κομματικό ...φροντιστήριο κυρίως των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να λειτουργήσουν ως "πέμπτη φάλαγγα" της κυβέρνησης στους εργασιακούς χώρους, αλλά και σε περιοδείες υψηλόβαθμών αξιωματούχων στις κατά τόπους περιφέρειες, με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών, θα καταφύγει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική της.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν χτες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ,όπου, μετά το τέλος της και στις δηλώσεις του Κ. Σκανδαλίδη,επιβεβαιώθηκε το "μοίρασμα των ρόλων" μεταξύ των διαφόρων στελεχών. Ετσι, άλλοι από τους κυβερνώντες πλασάρουν τη μια "γραμμή", που επιλέγει πιο "ήπιο" ύφος για να προπαγανδίζει την - έτσι κι αλλιώς δεδομένη - αντιλαϊκή κυβερνητική αποφασιστικότητα για την προώθηση της πολιτικής της, ενώ η άλλη πλευρά θα εμμένει στο "άτεγκτο", όσον αφορά την επιβολή των κυβερνητικών επιλογών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπήρξε κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γ. Παπαντωνίου,ο οποίος αργότερα συμμετείχε στη σύσκεψη, όπως και ο υπουργός Εργασίας. Στα πλαίσια της διαφήμισης της εμμονής στους "σκληρούς" χειρισμούς, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας υπήρχαν μετά τη συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες αποφασίστηκε να μην υπάρξει "καμία αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική", ενώ αναφερόταν ότι ο Γ. Παπαντωνίου ...δέχτηκε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ κυβέρνησης - κόμματος, καθώς και καλύτερη ενημέρωση "κατά θέμα και κατά περιφέρεια" του κομματικού μηχανισμού", σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές. Ο ίδιος δε ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε έπειτα από τη σύσκεψη ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα "θα προχωρήσει κανονικά". Να σημειωθεί ότι σ' αυτό το "σκληρό" πλαίσιο κινήθηκε χτες και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Α. Μπαλτάς,που, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι "βάζει νερό στο κρασί του", έσπευσε να δηλώσει ότι "η κυβέρνηση δε βάζει νερό στο κρασί της και δεν πρόκειται να επανεξετάσει ούτε τη στρατηγική ούτε την τακτική της".

Από την άλλη πλευρά του υποκριτικού "θιάσου", τώρα, ο Κ. Σκανδαλίδης, εξερχόμενος της σύσκεψης, έκανε λόγο για έναρξη "διαλόγου", σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και είπε πως "δεν υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές απόψεις", αλλά "η συζήτηση γίνεται στο επίπεδο της ιεράρχησης των βημάτων"... Αναφερόμενος, δε, στο Συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ, έσπευσε να πει ότι πρέπει "να κατανοήσουμε και τη θέση των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, κυρίως του ΠΑΣΟΚ"...

Οσον αφορά, τέλος, το συγκεκριμένο σχεδιασμό που αποφασίστηκε, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε πέντε τομεακές ολομέλειες και σε τέσσερις περιφερειακές ολομέλειες συνδικαλιστικών στελεχών,όπου το "φροντιστήριο" θα γίνει από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόβλημα οι διπλοεγγεγραμμένοι στην Αθήνα (2002-09-05 00:00:00.0)
Επιχείρηση παραπλάνησης για τα «κλειστά» επαγγέλματα (2000-06-02 00:00:00.0)
Προεκλογικός «πυρετός» (2000-01-25 00:00:00.0)
"Αγκάθι" οι δημοτικές (1998-06-24 00:00:00.0)
Στις 14 Μάη το "πανηγύρι" (1997-05-02 00:00:00.0)
Αλλαγές για τον "εκσυγχρονισμό" (1996-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ