Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΟΝΙΚΗ
Ζητούνται οι... διασφαλίσεις

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ζητά ο Σύλλογός τους. Απάντηση Μαρκάκη σε Γιαννόπουλο

Στο ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ιονική,περιορίζεται ο Σύλλογος Υπαλλήλων σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητά την παρέμβασή του για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και του διοικητή της Εμπορικής Τράπεζας Κ. Γεωργουτσάκου.

Η τακτική αυτή κινείται στη λογική ότι προτεραιότητα έχει το θέμα των δικαιωμάτων, ενώ το θέμα του ξεπουλήματος παραμένει σαν δεύτερο ζήτημα. Η ιεράρχηση αυτή συνιστά διαφοροποίηση απ' τη θέση - που υποστηρίζει σταθερά η ΕΣΑΚ - για αγώνα πρώτα απ' όλα ενάντια στο ξεπούλημα, κάτι που θα διασφάλιζε και όλα τα άλλα δικαιώματα, τα οποία σε κάθε άλλη περίπτωση είναι στον"αέρα".

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, ο Γ. Παπαντωνίου είχε δεσμευτεί στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι υποχρεώσεις του εργοδότη απέναντι στους εργαζόμενους, όπως ισχύουν σήμερα, θα περιλαμβάνονταν στο συμβόλαιο πώλησης της τράπεζας.

Σε συνάντηση των συνδικαλιστών με τον διοικητή της Εμπορικής Τράπεζας, είχε διαμορφωθεί κείμενο, το οποίο προέβλεπε ότι σε περίπτωση πώλησης, "ο υποψήφιος αγοραστής" θα αναλάμβανε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον οργανισμό προσωπικού και τις συλλογικές συμβάσεις. Επίσης, θα εκπλήρωνε κάθε εργοδοτική υποχρέωση στα ταμεία των εργαζομένων.Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γ. Μαρκάκης,με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλου σχετικά με το άτομό του, επισήμανε ότι το 1992, όταν είχε γίνει πολυήμερη κατάληψη του μηχανογραφικού κέντρου της τράπεζας στον Πειραιά, ο Ε. Γιαννόπουλος "κατήγγειλε λάβρος την επέμβαση των ΜΑΤ και δήλωνε πως οι εργαζόμενοι είχαν την υποχρέωση να προβαίνουν σε καταλήψεις (ή όποιους άλλους τρόπους αγώνα) για να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Αυτά για να μη νομίζει ότι δεν έχουμε μνήμη". Αναρωτιέται, επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο υπουργός έχει χάσει την ψυχραιμία του και "βρίζει ασύστολα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ή δίνει εξετάσεις στον πρωθυπουργό για να διατηρήσει τον υπουργικό του θώκο";Τέλος, αναφέρει ότι ο λαός θα τιμωρήσει "τους "σκερβελέδες" της πολιτικής".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην PDS (2018-06-22 00:00:00.0)
Καραμπινάτο σκάνδαλο το ξεπούλημα (1998-08-04 00:00:00.0)
Στην πιο κρίσιμη φάση ο αγώνας (1998-06-19 00:00:00.0)
Απεργοσπαστικό κήρυγμα Παπαντωνίου (1998-06-11 00:00:00.0)
Να παραμείνει στο δημόσιο η Τράπεζα Κρήτης (1997-02-22 00:00:00.0)
"Εκσυγχρονισμένη" υποκρισία (1996-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ