Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργοσπαστικό κήρυγμα Παπαντωνίου

"Οι εργαζόμενοι στην Ιονική έχουν αντιληφθεί ότι διασφαλίζονται πλήρως"! Ο ισχυρισμός ανήκει στον Γ. Παπαντωνίου και διατυπώθηκε μετά τη χτεσινή σύσκεψη κυβερνητικών και κομματικών στελεχών. Προφανώς, αποτελεί την άλλη όψη της ποινικοποίησης των αγώνων, με στόχο να δημιουργήσει κλίμα κόντρα στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων στην Ιονική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα και ενέργειες στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των τραπεζών για την εκτόνωση της κατάστασης. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε επίσης το αίτημα για τη σύσταση ενιαίου ταμείου τραπεζοϋπαλλήλων, για την προώθηση του οποίου είχε δεσμευτεί την προηγούμενη βδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάληξη.

Ο Γ. Παπαντωνίου με σχετικές δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι "ο κάθε εργαζόμενος στην Ιονική Τράπεζα έχει αντιληφθεί ότι καλύπτονται πλήρως τα εργασιακά του δικαιώματα και διασφαλίζεται καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη λύση το μέλλον και της Τράπεζας και το δικό του". Στη λογική αυτή, κάλεσε "όσους εργαζόμενους δεν έχουν προσέλθει ακόμα στους χώρους εργασίας, να το κάνουν για το... καλό της Τράπεζας", υποστηρίζοντας ότι η προοπτική που διαγράφεται είναι πολύ θετική.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος,ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπας,οι βουλευτές Ρ. Σπυρόπουλος και Σ. Μανίκας,ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης,ο διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας Κ. Γεωργουτσάκος και ο διοικητής της Ιονικής Χ. Σταματόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ