Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Ανομία" οι αγώνες για τον Κ. Σημίτη!

Προκλητική εμφάνιση χτες του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος αποκάλεσε "αυτονόητη" την πολιτική της κυβέρνησής του

"Ανομία" (!) χαρακτήρισε με προκλητικό τρόπο χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός τους αγώνες των εργαζομένων στην Ιονική, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Σταυρακάκη και του προέδρου του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα.Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική του, ο Κ. Σημίτης υποστήριξε πως οι αντιδράσεις οφείλονται σε "συντεχνιακή νοοτροπία".

Αναφερόμενος στο θέμα του ξεπουλήματος της Ιονικής Τράπεζας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα γνωστά κινδυνολογικά επιχειρήματα περί προοπτικής συρρίκνωσης των εργασιών της, λέγοντας πως "ως θυγατρική της Εμπορικής ανταγωνιζόταν τη μητρική", ενώ "δεν μπόρεσε να αναδιοργανωθεί" την ώρα που "οι ιδιωτικές τράπεζες είναι πιο ευέλικτες" και όλη αυτή η κατάσταση αποβαίνει "σε βάρος των μικρομετόχων και των ασφαλιστικών ταμείων" που έχουν τις μετοχές της Τράπεζας.

Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι "διάλογος έγινε, αλλά οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν, λέγοντας πως ή δε θα γίνει ιδιωτικοποίηση ή δε συζητάμε". Κατηγόρησε δε τους εργαζόμενους στην Ιονική για "συντεχνιακή νοοτροπία", τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί την ανομία"! Παράλληλα υποστήριξε ότι αυτές οι εξελίξεις συμβαίνουν σήμερα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, δίχως να υπάρξουν παρόμοιες αντιδράσεις. "Αυτά που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι αυτονόητα", είπε χαρακτηριστικά και αυτά δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στις πολιτικές δυνάμεις, λέγοντας ότι "υπάρχει ένα μέτωπο που ξεκινάει από το Κομμουνιστικό Κόμμα και φτάνει μέχρι τη Νέα Δημοκρατία",σημειώνοντας ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης "κοιτάζουν το δικό τους ιδιοτελές συμφέρον".

Ευτυχής ...ο Ρέππας

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λόγω του νέου κυβερνητικού "επιτεύγματος" να τεθεί εκτός νομιμότητας (!) ακόμα και η ΓΣΕΕ! "Πληροφορούμαι ότι εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που κηρύσσει παράνομη την απεργία την οποία έχει καλύψει η ΓΣΕΕ", δήλωσε ο κ. Ρέππας λίγο πριν αρχίσει το γνωστό αντεργατικό κυβερνητικό κήρυγμα.

Σύμφωνα δε, με τη χτεσινή "βερσιόν" του εν λόγω κηρύγματος, οι αντιδρώντες εργαζόμενοι είναι "λίγοι" (!), οι αγώνες τους συνιστούν "παρελκυστική τακτική", ενώ ως επίλογο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε τη φράση "πρέπει να καυτηριάσουμε αυτή τη συντεχνιακή αντίληψη, η οποία χαρακτηρίζει τη στάση τους"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ