Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξενοφοβία και ο ρόλος των ΜΜΕ

Από 25 έως 28 Ιούνη, στη Σαμοθράκη, το 7ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο

Η όμορφη Σαμοθράκη είναι έτοιμη να υποδεχτεί για έβδομη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, που θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Ιούνη. Το θέμα που θα απασχολήσει φέτος το Συνέδριο είναι όχι μόνο επίκαιρο αλλά και μεγάλο, αφού αφορά τα φαινόμενα ξενοφοβίας και το ρόλο των ΜΜΕ. Το πρόβλημα της ξενοφοβίας έχει πάρει, ως γνωστό, μεγάλες διαστάσεις και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Αριστείδης Μανωλάκος, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε το πρόγραμμα του Συνεδρίου, επισημαίνοντας ότι το Συνέδριο έχει να αντιμετωπίσει και να ασχοληθεί με θέματα δημοκρατίας, με προβλήματα που σχετίζονται με τα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα και προβλήματα που έχουν σχέση με το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Το θέμα της ξενοφοβίας έχει άμεση σχέση και με την περιοχή του Εβρου, αφού, όπως σημείωσε ο νομάρχης Εβρου, Γεώργιος Ντόλιος, είναι μια περιοχή και ένας τόπος που περνούν λαθρομετανάστες. Ο Γ. Ντόλιος στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του Συνεδρίου, ένα συνέδριο που πλέον είναι θεσμός. Επισήμανε τη συμβολή του, όχι μόνο γιατί συζητούνται και αναπτύσσονται θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ και είναι τόπος συνάντησης των δημοσιογράφων όλης της χώρας, αλλά και γιατί μέσα από αυτό προβάλλεται η Σαμοθράκη και αναδεικνύονται τα προβλήματα της περιοχής. Χαρακτηριστικό, όπως είπε, είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η τουριστική κίνηση στο νησί.

Σε απευθείας σύνδεση και δικτύωση με όλους τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ θα μεταδοθεί το Συνέδριο, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, Γιάννης Τζαννετάκος. Με ευθύνη του περιφερειακού ραδιοσταθμού Νέας Ορεστιάδας Εβρου, θα έχει στηθεί ραδιοθάλαμος στο χώρο του Συνεδρίου και θα οργανωθούν παράλληλες, με τις εργασίες, ραδιοφωνικές συζητήσεις.

Το 7ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο θα επικεντρώσει επίσης την προσοχή του στο ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μεταξύ των θεμάτων που θ' αναπτυχθούν είναι ο ρόλος των ΜΜΕ κατά της ξενοφοβίας, με εισηγητή τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Ρωμαίο, πώς αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ στη χώρα μας τα προβλήματα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, η κοινωνική αποδοχή και αφομοίωση Αλβανών στην Ηπειρο κ.ά.

Ομορφες αναμένεται να είναι και οι νύχτες στη Σαμοθράκη, αφού στο μυστηριακό αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, νύχτα χωρίς πανσέληνο αυτή τη φορά, θα τραγουδήσει η Αλίκη Καγιαλόγλου. Δε θα λείπει και η νησιώτικη βραδιά, με τη συμμετοχή της Ελένης Λεγάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέδριο με φόντο τα προβλήματα της Σαμοθράκης (2004-06-29 00:00:00.0)
Ενα ακόμη συνέδριο στη Σαμοθράκη (2001-06-08 00:00:00.0)
Στη Σαμοθράκη των... ΜΜΕ (1996-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ