Σάββατο 27 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υποδοχή ηρώων

Μπορεί μια νίκη να μην ήταν αρκετή σε μια ομάδα να προκριθεί στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ (εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων), όμως για το Ιράν, η νίκη επί των ΗΠΑ, ισοδυναμεί με την κατάκτηση τού... βαρύτιμου τροπαίου. Για το λόγο αυτό, οι συμπατριώτες τους, ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων στην Τεχεράνη, δεδομένου ότι γι' αυτούς η νίκη επί των ΗΠΑ ήταν κυρίως πολιτική και όχι αθλητική. Εκτός των άλλων, οι Ιρανοί ποδοσφαιριστές, για τη νίκη τους επί των Αμερικανών θα εισπράξουν... 7.000 δολάρια έκαστος, ενώ το ποσό θα φτάσει τα 8.500 δολάρια για την καλή εμφάνιση και επί των Γιουγκοσλάβων.

  • Το Ραμπάτ ρίχνει τα τείχη του για να υποδεχτεί την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η πρωτεύουσα του Μαρόκου έχει προετοιμάσει πανηγυρική υποδοχή στην Εθνική ομάδα κατά τη σημερινή της επιστροφή από τη Γαλλία και το παγκόσμιο κύπελλο. Ο βασιλιάς της χώρας Χασάν ο 2ος, διέταξε να γίνουν οι απαραίτητες εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι παίκτες μετά την εντυπωσιακή τους προσπάθεια στο Μουντιάλ.

Το Μαρόκο αποκλείστηκε από τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης (χάρη στο πέναλτι... φάντασμα, με το οποίο η Νορβηγία κέρδισε τη Βραζιλία και την ακολούθησε στην επόμενη φάση), αλλά οι εμφανίσεις του ήταν θετικότατες.

Για αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αμπντεραχμάνε Γιουσούφι, απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Εθνική ομάδα, χαρακτηρίζοντας άδικο τον αποκλεισμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ