Κυριακή 28 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛ. ΚΑΛΥΒΗΣ, ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
"Πρέπει να απορριφθεί από ΓΣΕΕ και συνδικάτα"

Ο Αλ. Καλύβης, αναπλ. γενικός γραμματέας τηςς ΓΣΕΕ, τονίζει τα παρακάτω:

"Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας η αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα ελαστικοποιημένη και ανασφαλής για πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Τα επιχειρήματα κυβέρνησης - εργοδοτών, ότι τάχα υπάρχει ακαμψία στην αγορά εργασίας, είναι ψευδέστατα. Η κυβέρνηση με το αντεργατικό της νομοσχέδιο επιχειρεί να επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη απορύθμιση του χρόνου εργασίας και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, χτύπημα των συνδικάτων και ακόμα περισσότερα κέρδη για τους εργοδότες.

Η κυβέρνηση δεν υπαναχώρησε όπως σχολίασε μερίδα του Τύπου. Επιμένει στην ίδια απαράδεκτη και αντεργατική πολιτική την οποία επιχειρεί να περάσει με άλλους τρόπους.

Αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα δημιουργήσει ακόμη πιο ετεροβαρή συσχετισμό δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων, ενώ θα αποκτήσει επίσημο πια ένδυμα η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Οι ανισότητες θα διευρυνθούν ενώ η πραγματική ανεργία θα αυξηθεί.

Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα πρέπει να απορρίψουν το νομοσχέδιο. Να θέσουν το δικό τους πλαίσιο συζήτησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και το δραστικό περιορισμό και έλεγχο της ελαστικής απασχόλησης. Να απαιτήσουν νέους πόρους από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Με βάση αυτό το πλαίσιο να προχωρήσουν σε μια εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων και της κοινής γνώμης, να κλιμακώσουν την πολιτική τους αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, να συντονιστούν και να οργανώσουν ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ