Κυριακή 28 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ούτε "κιχ" κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Ο Κ. Παπακυρίτσης,στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο Θ. Κανταρτζής,στέλεχος του ΣΥΝ,νομάρχης και δήμαρχος, αντίστοιχα, Καρδίτσας (αμφότεροι εκλεγμένοι με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) εφάρμοσαν με ζήλο την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Κ. Παπακυρίτσης διακρίθηκε ιδιαίτερα στην επιχείρηση υπονόμευσης του αγώνα των αγροτών του νομού, αλλά δε διακρίθηκε καθόλου στην παραγωγή έργου.Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατασκευάστηκαν ούτε τα αναγκαία και επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση - μέσω του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη - είχε δεσμευτεί να τα χρηματοδοτήσει αμέσως μετά τις μεγάλες πλημμύρες του 1994 που "έπνιξαν" το νομό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές κι αναδεικνύοντας την "εγκληματική" έλλειψη έργων υποδομής.

Επιχείρησε να υλοποιήσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, προτείνοντας την ανάθεση κατασκευής έργων σε ξένες εταιρίες, στη βάση της αυτοχρηματοδότησης, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν έξω αλλά και μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Ο νομάρχης Καρδίτσας διακρίθηκε μεν στις δημόσιες σχέσεις, αλλά δεν έφτασαν αυτές για να καλύψουν τις εξόφθαλμες αποτυχίες του, με αποτέλεσμα να μην τον ξαναπροτείνει για νομάρχη το κυβερνών κόμμα και ν' αναγκαστεί να "κατέβει" στις ερχόμενες εκλογές κατηγορώντας αυτούς την πολιτική των οποίων εξυπηρέτησε.

Σύμπλευση σ' όλα

Η δημαρχία του Θ. Κανταρτζή χαρακτηρίζεται από:

  • Τη σύμπλευση του ίδιου και της Δημοτικής Αρχής με όλες τις επιλογές και τις πολιτικές της κυβέρνησης, τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει ούτε μια τυπική διαμαρτυρία, στηρίζοντας αναφανδόν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
  • Την εκποίηση δημοτικής περιουσίας για την κάλυψη λειτουργικών και άλλων αναγκών του Δήμου.
  • Την αδιαφάνεια στην εκτέλεση δημοτικών έργων με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας.
  • Τη κατασπατάληση δημοτικού χρήματος για δημόσιες σχέσεις και προβολή του "έργου" της Δημοτικής Αρχής.
  • Τις πελατειακές σχέσεις που προωθούνται μέσω του Σχεδίου Πόλης και με υποσχέσεις για θέσεις εργασίας στον "Καποδίστρια" και σε... Σούπερ Μάρκετ.
  • Την προσφυγή στη δημοτική φορολογία και όχι στη διεκδίκηση πόρων από το κράτος.
  • Στην έλλειψη σχεδιασμού και μέτρων για την τοπική ανάπτυξη με αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων. Ούτε στη δημιουργία του βιοτεχνικού πάρκου, που θα έλυνε πολλά προβλήματα των βιοτεχνών της πόλης και θα βελτίωνε τις συνθήκες διαβίωσης των Καρδιτσιωτών, προχώρησε.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ