Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
"Εκτός" συνέλευσης οι εργαζόμενοι

Στη ρότα που χάραξε η κυβέρνηση στην Εμπορική Τράπεζα αποκλείστηκαν με δικαστική απόφαση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από την ετήσια γενική συνέλευσητης Ιονικής

Χωρίς τους εκπροσώπους των εργαζομένων που αποκλείστηκαν με δικαστική απόφαση συνέρχεται σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της Ιονικής Τράπεζας. Η όλη διαδικασία είναι περισσότερο τυπικά μια και τη συνέλευση δεν πρόκειται να την απασχολήσουν τα σοβαρά ζητήματα του επικείμενου ξεπουλήματος της Τράπεζας σε ιδιώτες. Ωστόσο, και κάτω από αυτές τις συνθήκες οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικούντες δεν επέτρεψαν να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και η αντίδρασή τους στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης της Ιονικής Τράπεζας και απέκλεισε από τη συνέλευση τους αντιπροσώπους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Τραπεζοϋπαλλήλων και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Ιονικής Τράπεζας.

Το δικαστήριο με την υπ' αριθμό 17396/98 απόφασή του έκρινε ότι εκ μέρους του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση μόνο οκτώ άτομα, ενώ ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Ιονικής θα εκπροσωπηθεί το πολύ με έξι άτομα! Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση - και όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία - για να εκπροσωπηθούν στη συνέλευση με 123 άτομα. Με την απόφαση του δικαστηρίου οι εργαζόμενοι αποκλείονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Ιονικής Τράπεζας, σε μια στιγμή που έχουν δρομολογηθεί δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζόμενους και η κυβέρνηση προχωράει στην πώληση της Τράπεζας.

Το δικαστήριο δέχτηκε τους ισχυρισμούς και την κινδυνολογία της διοίκησης της Ιονικής και έτσι στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναφέρεται ότι πρέπει να είναι μικρός ο αριθμός των τραπεζικών υπαλλήλων που θα πάρουν μέρος στη συνέλευση των μετόχων της Ιονικής, γιατί υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων.

Παράλληλα, το δικαστήριο, με την απόφασή του, απειλεί τον πρόεδρο και τον γραμματέα και των δύο σωματείων των εργαζομένων ότι θα τους επιβληθεί κράτηση δύο μηνών και πρόστιμο 500.000 δραχμές για κάθε ημέρα που θα παραβιάσουν τη δικαστική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ