Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κραυγή για ειρήνη

Ανοίγει η αυλαία των φετινών Επιδαυρίων,με πρώτη την παράσταση του "Ανοιχτού Θεάτρου",που θα παρουσιαστεί στις 3 και 4 Ιούλη.Το "Ανοιχτό" παρουσιάζει τους "Αχαρνής" του Αριστοφάνη,που ανεβαίνουν σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι,σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση,μουσική Θόδωρου Αντωνίου και χορογραφία Δόνης Μιχαηλίδη.

"Ο Αριστοφάνης με τους "Αχαρνής" - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Μιχαηλίδης - καταγγέλλει τον πόλεμο, τους πολεμοκάπηλους, τους πολιτικάντηδες και τους κερδοσκόπους, που ζουν από τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων. Μια κραυγή για ειρήνη. Δοξάζει τη ζωή, τα καθημερινά απλά πράγματα, τον έρωτα, το χορό, τις χαρές που προσφέρει η ειρήνη και σαρώνει ο πόλεμος. Μέσα από παραληρηματικές και ευθύβολες σκηνές μιας αστείρευτης κωμικής φαντασίας, το μήνυμα, που έστελνε τότε και που σήμερα εξακολουθεί να ακούγεται σαν κραυγή, είναι η ζωογόνος ειρήνη και τα αγαθά που προσφέρει στον άνθρωπο, αντίθετα από το σκοτάδι και το ζόφο που γεννάει ο πόλεμος".

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θανάσης Βέγγος, Δημήτρης Πιατάς, Στάθης Βούτος, Κώστας Πανουργιάς, Σπύρος Μπιμπίλας, Θόδωρος Μπογιατζής, Φώτης Μακρής, Δημήτρης Δεγαϊτης, Γιώργος Βελέντζας, Δημήτρης Σαραβάνος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Σταυρόπουλος,κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ