Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΑΓΓΛΙΑ 6-5 (2-2)
Καλύτεροι στα χέρια οι "γκαούτσος"...

Παιχνίδι απαγορευμένο για καρδιακούς ήταν αυτό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Αγγλία, με τους Λατινοαμερικανούς να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι. Ετσι θα βρουν μπροστά τους την Ολλανδία.

Η Αργεντινή προηγήθηκε με πέναλτι του Μπατιστούτα (6') και η Αγγλία ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο (Σίρερ 10') με απόφαση - δώρο του διαιτητή. Αντίθετα το 2-1 για τα "λιοντάρια" έγινε ύστερα από εκπληκτική ενέργεια του Οουεν (16'). Το 2-2 που διατηρήθηκε ως και το τέλος της παράτασης διαμόρφωσε ο Τζανέτι (45'). Παρότι οι Αγγλοι έπαιζαν από το 47 με δέκα παίχτες, λόγω αποβολής του Μπέκαμ, τίποτα δεν άλλαξε στην κανονική διάρκεια ή την παράταση. Σ' αυτό βοήθησαν και οι αποτυχημένες αλλαγές του Πασαρέλα.Ετσι χρειάστηκε η ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Σίμαν απέκρουσε την εκτέλεση του Κρέσπο και ο Ρόα των Ινς, Μπάτι. Με σκορ 4-3 στα πέναλτι, λοιπόν, η Αργεντινή προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Ο Δανός Κιμ Νίλσεν, που έκανε αρκετά λάθη, "κιτρίνισε" τους Βερόν, Σιμεόνε, Αλμέιδα, Ρόα, Σίμαν, Ινς.

Ο Ντανιέλ Πασαρέλα ανέφερε: "Από εδώ και στο εξής σκεφτόμαστε μόνο την Ολλανδία. Οσο για τους Αγγλους, δεν έχω λόγια να εκφραστώ για το πάθος τους".

Φυσικά πικραμένος ο Γκλεν Χοντλ δήλωσε: "Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου. Δεν μπορούσαμε να τους ζητήσουμε τίποτα περισσότερο. Δεν ξέρω, ίσως είναι γραφτό, όλα να είναι εναντίον μας. Αυτή η νύχτα δεν είναι για δικαιολογίες, αλλά για υπερηφάνεια για την Αγγλία και για τον τρόπο που αγωνίστηκε".

ΑΓΓΛΙΑ: Σίμαν, Νέβιλ, Ανταμς, Κάμπελ, Αντερτον (98' Μπάτι), Μπέκαμ, Ινς, Σκόουλς (79' Μέρσον), Λε Σο (71' Σαουθγκέιτ), Οουεν, Σίρερ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρόα, Βίβας, Αγιάλα, Σαμότ, Ζανέτι, Αλμέιδα, Βερόν, Ορτέγκα, Σιμεόνε (92' Μπέρτι), Μπατιστούτα (69' Κρέσπο), Λόπεζ (69' Γκαγιάρδο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ