Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Πόλεμο" στο σωματείο κήρυξε η ΜΕΒΓΑΛ

Το χτύπημα του νεοσυσταθέντος Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα των Σπάτων επιδιώκει η διεύθυνση της εταιρίας, με τη συνεργασία της ηγεσίας του σωματείου της Θεσσαλονίκης, που προβαίνει σε διασπαστικές ενέργειες.

Σε γενική συνέλευση των εργαζομένων του υποκαταστήματος, ομόφωνα αποφασίστηκε η διεκδίκηση αιτημάτων, όπως εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθιέρωση 5ήμερου - 40ωρου, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, καμιά απόλυση εργαζομένου, να πληρωθούν αναδρομικά οι υπερωρίες, κ.ά. Για τα ζητήματα αυτά είχε καθοριστεί τριμερής συνάντηση προχτές στο υπουργείο Εργασίας, η οποία τελικά αναβλήθηκε. Μάλιστα, η εταιρία είχε φροντίσει να αναθέσει στα μέλη της προσωρινής διοίκησης του σωματείου μακρινά δρομολόγια, ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν.

Ακριβώς την ώρα που είχε καθοριστεί η τριμερής, το σωματείο της Θεσσαλονίκης καλούσε σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στο υποκατάστημα στα Σπάτα. Μάλιστα, η εταιρία είχε προχωρήσει σε εκβιασμούς και απειλές προς εργαζόμενους για να συμμετέχουν στη "συνέλευση" και να φύγουν απ' το νεοσυσταθέν σωματείο και να εγγραφούν στο σωματείο της Θεσσαλονίκης. Οι προσπάθειες όμως αυτές έπεσαν στο κενό και η πλειοψηφία των εργαζομένων τους γύρισε την πλάτη. Η προσωρινή διοίκηση του σωματείου των Σπάτων είχε ζητήσει απ' το ΕΚΑ να καλύψει την 4ωρη στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει, ωστόσο, με ευθύνη των παρατάξεων της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του ΕΚΑ, αυτό δεν έγινε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ