Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε αντίποινα προχωρά η Ιονική!

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της Ιονικής Τράπεζας με απόφαση του Συλλόγου τους, διαμαρτυρόμενοι για το κλίμα τρομοκρατίας και τις εκδικητικές διώξεις στις οποίες προβαίνει η διοίκηση της Τράπεζας, μετά τη λήξη της απεργίας (διάρκειας 45 ημερών) που πραγματοποίησαν ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για ξεπούλημα της Τράπεζας.

Συγκεκριμένα - όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος - μετά τη λήξη της απεργίας, η διοίκηση της Τράπεζας προχώρησε αιφνιδιαστικά σε αλλαγή προσωπάρχη, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε μια έρπουσα φημολογία για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας των εργαζομένων, με την απειλή διώξεων και δυσμενών μεταθέσεων. Τα πρώτα δείγματα γραφής - συνεχίζει - εφαρμόστηκαν στη Διεύθυνση Διοικητικού με την απομάκρυνση τομεαρχών και τη "συγκέντρωση" εξουσιών από το νέο προσωπάρχη και τις περίεργες και αναιτιολόγητες μετακινήσεις και αποσπάσεις εργαζόμενων που πρωτοστάτησαν στην απεργία από καταστήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής (π.χ., Ν. Ιωνία). Επίσης ο Σύλλογος διαμαρτύρεται για την άρνηση της διοίκησης της Τράπεζας να γίνει τμηματική παρακράτηση των ημερομισθίων για τις μέρες της απεργίας.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι παλεύουν ενάντια στο ξεπούλημα της Τράπεζας και στέλνουν μήνυμα προς κυβέρνηση και διοίκηση ότι οι αυταρχικές λογικές θα αντιμετωπιστούν αγωνιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ