Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ωθηση στον πανθεσσαλικό συντονισμό

Και νέα σύσκεψη των μαζικών φορέων έθεσε τις κατευθύνσεις για τα νέα βήματα της συντονισμένης δράσης. Συλλαλητήρια τη Δευτέρα σε Λάρισα - Τρίκαλα

ΛΑΡΙΣΑ.-

Τη συνέχιση, κλιμάκωση και τον καλύτερο συντονισμό σε πανθεσσαλικό επίπεδο της πάλης όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - πολιτική που κλιμακώνεται επικίνδυνα με τη δημοσιοποίηση του αντεργατικού νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις - αποφάσισαν, σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εκπρόσωποι 11 δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των αγροτών και των ΕΒΕ της περιοχής.

Στη σύσκεψη - που έρχεται ως συνέχεια της πρώτης συνάντησης εκπροσώπων 54 δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που είχε πραγματοποιηθεί πριν 2 σχεδόν μήνες πάλι στη Λάρισα - συμμετείχαν πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αλμυρού, του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Τρικάλων, των Ομοσπονδιών ΕΒΕ Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ παραβρέθηκαν και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το οποίο, με απόφαση της "κεντροαριστερής" (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) ηγεσίας του, δε συμμετέχει στις πρωτοβουλίες για συντονισμό της δράσης σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Θεσσαλίας αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων την ερχόμενη Δευτέρα στη Λάρισα και στα Τρίκαλα και τη λήψη μέτρων για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 23 Ιούλη κατά του αντεργατικού τερατουργήματος για τις εργασιακές σχέσεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη επισημαίνεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι "μπροστά στη γενικευμένη επίθεση των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου τα λαϊκά στρώματα βρέθηκαν απροετοίμαστα, με ευθύνη των υποταγμένων πλειοψηφιών των τριτοβάθμιων οργανώσεων... Εντελώς διαφορετική θα ήταν η κατάσταση, αν αυτές οι ηγεσίες είχαν κρατήσει άλλη στάση. Αν δε διάλεγαν το ρόλο του υπονομευτή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, του ένθερμου υποστηρικτή της αντιλαϊκής πολιτικής. Αν έμπαιναν επικεφαλής της οργάνωσης της πάλης των ανθρώπων που, υποτίθεται, εκπροσωπούν...".

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι οι αρνητικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής χτυπάνε το ίδιο σκληρά εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμπορους, νέους και συνταξιούχους, που καλούνται να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων στα χέρια τους και να παρέμβουν αποφασιστικά για την αλλαγή της πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δηλώνεται ότι η κοινή αγωνιστική πορεία και ο συντονισμός των φορέων όλων των λαϊκών στρωμάτων θα έχει συνέχεια και συνέπεια κι αναφέρεται το βασικό πλαίσιο των κοινών αιτημάτων, που είναι:

  • Η υπεράσπιση των κατακτήσεων στις εργασιακές σχέσεις.
  • Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων. 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο με αύξηση των αποδοχών και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
  • ΔΕΚΟ 100% στο Δημόσιο.
  • Οχι στην άρση της μονιμότητας, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.
  • Οχι στις ντιρεκτίβες της ΓΚΑΤΤ, της ΚΑΠ και της "Ατζέντας 2000", που στοχεύουν στο ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.
  • Κατάργηση των εξοντωτικών περιορισμών και ποσοστώσεων συνυπευθυνότητας που χρησιμοποιούνται για να πετύχει τους στόχους της η ΕΕ.
  • Ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας για ενίσχυση των αγροτικών νοικοκυριών οικογενειακής και συνεταιριστικής μορφής.
  • Αμεσο σταμάτημα των δικαστικών διώξεων σε βάρος χιλιάδων αγωνιστών της αγροτιάς.
  • Κατάργηση της βαριάς φορολογίας 35%, αντικειμενικών κριτηρίων και μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
  • Χτύπημα της ασυδοσίας των πολυκαταστημάτων και προστασία της επαγγελματικής στέγης.
  • Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και της παραπαιδείας, δωρεάν δημόσια παιδεία με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ