Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Ισόπαλη" η παράδοση

Δυο φίλες από τα παλιά θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν η Γαλλία και η Βραζιλία, αφού οι δυο χώρες δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται σε αγώνα για τελική φάση ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η αρχή έγινε το 1958 στη διοργάνωση της Σουηδίας, όταν Γαλλία και Βραζιλία βρέθηκαν αντιμέτωπες στον ένα ημιτελικό, με τους Βραζιλιάνους να παίρνουν μια άνετη πρόκριση αφού επικράτησαν με 5 - 2.

Τα γκολ για τους μετέπειτα πρωταθλητές Κόσμου πέτυχαν οι Βαβά 2, Ντίντι 39, Πελέ 52, 64, 75. Για τους ηττημένους Γάλλους σκόραραν ο Φοντέν 9 και ο Πιαντόνι στο 83.

Το 1986 στο Μουντιάλ του Μεξικό οι Γάλλοι πήραν το... αίμα τους πίσω, αφού η τύχη τους έφερε μετά από 28 χρόνια να ξανασυναντήσουν στο δρόμο τους τη Βραζιλία, αυτή τη φορά για τα προημιτελικά.

Οι "Καριόκας" προηγήθηκαν στο 16 με τον Καρέκα άλλα τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μισέλ Πλατινί αποκατέστησε την τάξη αφού ισοφάρισε σε 1 - 1. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση όπου και εκεί δεν άλλαξε τίποτα και έτσι οι δυο ομάδες έφθασαν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί μοιραίοι παίκτες για τους Βραζιλιάνους στάθηκαν οι Σώκρατες και Χούλιο Σέζαρ που έχασαν το πέναλτι (το πρώτο το απέκρουσε ο Μπατς, το δεύτερο πήγε στο δοκάρι) και έτσι οι Γάλλοι πήραν την πρόκριση με 4 - 3 αφού και για αυτούς έχασε πέναλτι ο Πλατινί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ