Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Η έμπειρη και η νεοφώτιστη

Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία αναμετριέται με τη Γαλλία, που κάνει την πρώτη παρουσία της σε μεγάλο τελικό. Υπεραισιόδοξος ο Ζάγκαλο, μετριοπαθής ο Ζακέ

Επιτέλους μόνοι... Μετά από ένα μαραθώνιο αγώνων ενός μήνα κλείνει σήμερα η αυλαία του 16ου Μουντιάλ της Γαλλίας, με την οικοδέσποινα χώρα και την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βραζιλία να είναι οι δυο εναπομείναντες μονομάχοι που θα διεκδικήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή κόσμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. (Σεν Ντενί, 10μμ, απευθείας μετάδοση ΕΤ-1).

Η πρωτάρα και η έμπειρη, θα μπορούσε να πει κανείς για τις δυο ομάδες, αφού από τη μια η Γαλλία δίνει για πρώτη φορά το "παρών" σε ένα τελικό και από την άλλη η "Σελεσάο" διεκδικεί σήμερα το 5ο τρόπαιο στην ιστορία της, ενώ αυτή είναι η έκτη παρουσία της σε τελικό.

Ζάγκαλο: "Θα κερδίσουμε"...

"Μόνο ένα παιχνίδι έμεινε. Και να είστε σίγουροι ότι όπως τα καταφέραμε μέχρι τώρα, το ίδιο θα κάνουμε και εδώ. Θα κερδίσουμε το πέμπτο Κύπελλο. Η αποστολή μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί" ήταν η δήλωση του Μάριο Ζάγκαλο απευθυνόμενος στους Βραζιλιάνους φιλάθλους, που με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν να δουν τους παίκτες της εθνικής τους να σηκώνουν και αυτό το τρόπαιο.

Αντίθετα με τον Ζάγκαλο πιο μετριοπαθής εμφανίζεται ο βοηθός του και πρώην διεθνής παίκτης, Ζίκο, που αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι τόνισε: "Τα παιχνίδια των ημιτελικών ήταν σκληρά και για τις τέσσερις ομάδες. Η Γαλλία έδειξε ότι μπορεί να παίξει γρήγορα με τους δυο νέους κυνηγούς, Τρεζεγκέ και Ανρί. Η δουλιά η δικιά μας είναι να προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε πριν αρχίσουν να φθάνουν κοντά στην περιοχή μας. Πιστεύω όμως ότι στην άμυνα έχει σημαντικές αδυναμίες και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε".

Φόβοι Ζίκο για διαιτησία

Πάντως ο Ζίκο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον παράγοντα διαιτησία, αφού η πολύχρονη εμπειρία του στα γήπεδο τον κάνει να γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να παίζεις έναν τελικό Παγκόσμιου Κυπέλλου με αντίπαλο τους "οικοδεσπότες".

"Νομίζω ότι η διαιτησία θα πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί σε αυτό το παιχνίδι δε συγχωρούνται λάθη. Με κάποια απόφαση μπορεί να αλλάξει η ζυγαριά του παιχνιδιού και αυτό δε θα είναι καλό για το ποδόσφαιρο", επισήμανε ο βοηθός του Ζάγκαλο.

Εξάλλου ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ρονάλντο στην προπόνηση της Παρασκευής δε φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα το τεχνικό τιμ της "Σελεσάο" αφού ο γιατρός της ομάδας διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο παιχνίδι. Στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψει ο Καφού στη θέση του Ζε Κάρλος, στην άμυνα της Βραζιλίας.

Λεμπέφ αντί Μπλαν

Με το θάρρος του πρωτάρη, αλλά και το "θράσος" των οικοδεσποτών οι Γάλλοι ετοιμάζονται εντατικά για το ραντεβού τους με την ιστορία.

"Και τι έγινε που απέναντι είναι η Βραζιλία. Εμείς προετοιμαζόμαστε εντατικά και σκληρά τόσο καιρό για αυτό το παιχνίδι και τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα και μόνο βήμα", δήλωσε ο τεχνικός των "τρικολόρ", Εμέ Ζακέ, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον παράγοντα έδρα: "Στη χώρα μας με όλο τον υπέροχο κόσμο δίπλα μας είμαστε ικανοί να σημειώσουμε τη μεγαλύτερη επιτυχία του γαλλικού αθλητισμού".

Μετά την αποβολή του Μπλαν στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να ξεκινήσει ο αμυντικός της Τσέλσι, Φρανκ Λεμπέφ, για τον οποίο ο Ζακέ πιστεύει ότι θα καλύψει άριστα το κενό του Μπλαν, αφού τον θεωρεί πολύ καλό παίκτη. Επίσης όσον αφορά το θέμα του τραυματία Καρεμπέ ο Γάλλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή, αφού ακόμα ο παίκτης δεν αισθάνεται απόλυτα έτοιμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ