Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Τα ερωτηματικά των Βραζιλιάνων

Το 16ο Μουντιάλ ποδοσφαίρου πέρασε πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και εάν στη Γαλλία προσπαθούν να συνέλθουν από το μεθύσι της κατάκτησης του τροπαίου, κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα πιο μακριά, μια χώρα έχει βυθιστεί σε θλίψη... Οι Βραζιλιάνοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της απώλειας του κυπέλλου αφού σε όλους είναι γνωστό, ότι η "Σελεσάο" για τους κατοίκους της χώρας του καφέ, αποτελεί εθνική υπόθεση. Και εάν στους απλούς πολίτες η ήττα των "Καριόκας" έχει επιφέρει θλίψη και κατήφεια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να εξηγήσουν τα όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του τελικού. Τα ΜΜΕ της χώρας προσπαθούν να εξηγήσουν το πολύκροτο "θρίλερ των αποδυτηρίων" και τη συμμετοχή ή όχι του Ρονάλντο στην αρχική ενδεκάδα. Μέσα στη γενική αναστάτωση, η "Σελεσάο" βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Σεν Ντενί" λίγα λεπτά πριν το εναρκτήριο λάκτισμα και ξεκίνησε τον τελικό χωρίς να κάνει ζέσταμα!

"Τι συνέβη με τον Ρονάλντο" αναρωτιέται στο πρωτοσέλιδό της η "ΕΣΤΑΝΤΟ ΝΤΕ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ", ενώ η "ΓΚΛΟΜΠΟ" επισημαίνει: "Το δραματικό αντίο: Ο Ροναλντίνιο ένιωθε άσχημα, όμως ξεκίνησε τον τελικό χωρίς να είναι σε καλή κατάσταση. Ετσι η αναζήτηση του 5ου τροπαίου αναβλήθηκε για το 2002". Σαφώς πιο λιτή, αλλά και καυστική, η "ΛΑΝΣ" είχε καλύψει ολόκληρη την πρώτη σελίδα της με ένα τεράστιο "Γιατί;".

Πάντως υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν φυσιολογική την ήττα της "Σελεσάο" στο τελικό, όπως ο διεθνής φορ Ρομάριο, που ως γνωστόν κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Ζάγκαλο και δε συμμετείχε στο Μουντιάλ. "Η Βραζιλία θα μπορούσε να χάσει ακόμη και με 6 - 0", δήλωσε ο Ρομάριο που απέφυγε τα όσα συνέβησαν με τον Ρονάλντο και συμπλήρωσε ότι "η Βραζιλία θα μπορούσε να γνωρίσει τη συντριβή, αν οι Γάλλοι ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές τους επιθετικές επιλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ