Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξανά στο εδώλιο δημοσιογράφοι

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών κινδυνεύουν να καθίσουν τρεις δημοσιογράφοι του "Ελεύθερου Τύπου" και ένας της "Απογευματινής", κατηγορούμενοι για βαρύτατα αδικήματα, "κατασκοπία" και "ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου", επειδή δημοσίευσαν στις εφημερίδες τους απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών για την "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας", τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, καθώς και έγγραφα που αφορούσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρόταση για παραπομπή των δημοσιογράφων σε δίκη έκανε ο εισαγγελέας Εφετών Ν. Σιγούρας,στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση.

Πρωτόδικα, οι δημοσιογράφοι Γ. Χαρδαλιάς,Ν. Καραγιάννη,Γ. Παπαθανασόπουλος και Μ. Κοττάκης είχαν απαλλαγεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λ. Καράμπελας άσκησε έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος, θεωρώντας ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων και τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Ν. Σιγούρα, ο οποίος υπέβαλε την παραπεμπτική πρόταση στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο τελικά θα κρίνει για την παραπομπή ή όχι των δημοσιογράφων σε δίκη.

  • Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 103 εργαζόμενων του "Αδέσμευτου Τύπου" του Δ. Ρίζου συζητήθηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εναντίον του Κ. Μήτση. Οι αιτούντες ζητούν δεδουλευμένα δεκαπενθημέρου και επίδομα άδειας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ