Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Αυτοδιοικητικό δεκανίκι της κυβέρνησης

Την "ευέλικτη" πολιτική του Συνασπισμού για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, παρουσίασε, χτες, το στέλεχος του κόμματος Δ. Χατζησωκράτης

Αυτοδιοικητικό δεκανίκι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αποδείχνεται ο ΣΥΝ μέσα από τις "κεντροαριστερές" συνεργασίες του με το ΠΑΣΟΚ στις σημαντικότερες περιφέρειες και δήμους της χώρας.

Ηδη, όπως ανακοίνωσε ο Δ. Χατζησωκράτης,μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης, μέχρι τώρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στηρίζουν κοινές υποψηφιότητες σε 17 νομαρχίες (14 υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ, έναντι 2 ΣΥΝ και ενός "ανεξάρτητου"). Ακόμα πιο ουσιαστική είναι η συνεργασία τους στους δήμους πρωτευουσών των νομών. Σε σύνολο 38 (από τους 54) δήμων, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ έχουν καταλήξει σε συνεργασία σε 20 δήμους (με 16 υποψήφιους ΠΑΣΟΚ και 4 από ΣΥΝ), ανάμεσα στους οποίους ο πρώτος δήμος της χώρας, ο Δήμος Αθήνας, και άλλοι μεγάλοι δήμοι του Λεκανοπεδίου και της υπόλοιπης χώρας. Επίσης, ο ΣΥΝ έχει κάνει "τράμπα" με το ΔΗΚΚΙ στο Νομό Αρτας, όπου αλληλοστηρίζουν ως υποψήφιο νομάρχη στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο δήμαρχο Αρτας στέλεχος του ΣΥΝ. Αλλά ..."απ' όλα έχει ο μπαχτσές"! Και με τη ΝΔ "έχει συμπέσει" ο ΣΥΝ στην αλληλοϋποστήριξη κοινών υποψηφίων. Αυτήν την τακτική του ΣΥΝ ο Δ. Χατζησωκράτης τη χαρακτήρισε "πολύμορφη και ευέλικτη αυτοδιοικητική τακτική"...

Αναφερόμενος στο κλίμα και τη συγκυρία που γίνονται οι εκλογές, ο Δ. Χατζησωκράτης είπε πως "οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα... Υπάρχει εντονότατη αντίθεση και δυσαρέσκεια ευρύτατων στρωμάτων απέναντι στις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές και πρακτικές, η οποία πρέπει να εκφραστεί και να βρει δική της έκφραση". Παρ' όλα αυτά, όμως, και για να δικαιολογήσει τις "κεντροαριστερές" επιλογές συνεργασιών του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ..."δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα δε θα είναι η κυβέρνηση, αλλά οι τοπικές και νομαρχιακές εξουσίες... και, βεβαίως, οι πολιτικές που ασκούνται σ' αυτήν την κατεύθυνση κεντρικά και τοπικά". Ετσι, προσπάθησε να αντιπαρέλθει το γεγονός ότι, προχωρώντας στις συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ, αντικειμενικά, δίνει άλλοθι σ' αυτήν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική - που αφορά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση - και μετατρέπεται σε δεκανίκι της. Μ' αυτό τον τρόπο, αποκάλυψε και την κοροϊδία που γίνεται στους οπαδούς τους με την πρόσφατη απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, όπου παρουσιάζονται να ζητούν να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική, αυτή η πολιτική που στην πράξη στηρίζουν!

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ο Δ. Χατζησωκράτης είπε ότι οι επιλογές αυτές έχουν γίνει με την πλήρη ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών και των πολιτικών κινήσεων του ΣΥΝ, όταν είναι γνωστό ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι "κεντροαριστερές" συνεργασίες συμφωνήθηκαν σε κεντρικές συνεργασίες μεταξύ αντιπροσωπειών ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και, μάλιστα, στη λογική του παζαριού. Κατά τα άλλα, ο Δ. Χατζησωκράτης πρόβαλε σαν πρότυπο της "αυτοδιοικητικής λογικής" του ΣΥΝ τους δύο δημάρχους Λιβαδειάς και Καρδίτσας του ΣΥΝ, που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό, όταν είναι γνωστό στο λαό των δύο πόλεων - όπως, άλλωστε, και ο "βίος και η νομαρχιακή πολιτεία" του Π. Σκοτινιώτη στη Μαγνησία - πως αν σε κάτι διακρίθηκαν είναι στη συνεπή υλοποίηση και στήριξη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα, λειτουργώντας διασπαστικά και στους λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν στην περιοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ