Κυριακή 19 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τιμούν τη μνήμη του Αντώνη Καλαμπόγια

Εξακολουθούν να έρχονται στην ΚΕ του ΚΚΕ και στο "Ρ" ανακοινώσεις και συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το θάνατο του Αντώνη Καλαμπόγια,από οργανώσεις και φίλους.

  • "Βιάστηκες. Βιάστηκες να μας αφήσεις. Ομως δεν πειράζει και ξέρεις γιατί; Γιατί έφυγες ευτυχισμένος και μας άφησες περήφανους.

Ευτυχισμένος γιατί έκανες στη ζωή σου αυτό που ήθελες. Αγωνίστηκες, πάλεψες, δημιούργησες, αγάπησες και αγαπήθηκες πολύ. Μπροστά πάντα, άνοιξες δρόμους για μας. Δημιούργησες νέους αγωνιστές και τους δίδαξες. Θυσιάστηκες για όλους μας. Εφτιαξες μια οικογένεια που σε λάτρεψε και θα σε λατρεύει για πάντα.

Μας αφήνεις περήφανους, γιατί έχουμε εσένα για σύζυγο και πατέρα.

Για μας θα είσαι πάντα εδώ, μαζί μας, αγαπημένε, γλυκέ, παντοτινέ μας πατέρα.

"Εις τη γωνιά του γράμματος/ δεν έχω τι να γράψω/ μονάχα τη λέξη Σ' ΑΓΑΠΩ /και δε θα σε ξεχάσω".

Λόγια σου γραμμένα προς τη μαμά, που στα ψιθυρίζουμε εμείς τώρα.

Τικώ, Δέσποινα, Βάσω, Ζαχαρίας, Βαλεντίνος, Νίνα

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

  • Είσαι ο τέταρτος που φεύγεις απ' την ομάδα των παρανόμων της Ικαρίας. Και μας έφυγες ξαφνικά και πρόωρα. Ο χωρισμός μας γίνεται τόσο πιο σκληρός όσο συνειδητοποιούμε ότι σε χάνουμε για πάντα από το μετερίζι του αγώνα μιας ζωής.

Σε θυμούμαστε αμούστακο παλικαράκι όταν πήρες το όπλο και βγήκες εθελοντής στο αντάρτικο της Ικαρίας. Κι έγινες ο αετός των βουνών του Κόκκινου Βράχου, ο κουρσάρος της θάλασσας σε κρίσιμες και επικίνδυνες αποστολές, ο τεχνίτης της 8χρονης παρανομίας που ζήσαμε, καθώς και της παρανομίας στην περίοδο της δικτατορίας της χούντας.

Μέστωσες κι ανδρώθηκες μέσα στη σκληράδα εκείνου του αγώνα κι έφτασες ως την Κεντρική Επιτροπή του τιμημένου ΚΚΕ. Αγωνιστές σαν κι εσένα είναι αυτοί που τιμούν το ΚΚΕ και χτίζουν ένα σκαλοπάτι στην ηρωική του πορεία. Μυαλό ανήσυχο και ασυμβίβαστος με ό,τι πίστευες ότι θα βλάψει τον αγώνα του Κόμματος και του λαού. Είχες το θάρρος της γνώμης σου και δεν υποχωρούσες, όσο κι αν αυτό μπορούσε να σου στοιχίσει και προσωπικά. Πιστός, σεμνός, καλοσυνάτος, χαμογελαστός, κέρδιζες την αγάπη και το σεβασμό όσων σε γνώριζαν.

Αυτές τις μέρες, πενθεί για σένα ολόκληρος ο Κόκκινος Βράχος σου, ακόμα και άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες απ' τις δικές σου.

Μας άφησες πρόωρα αν και ήσουν ο Βενιαμίν της ομάδας μας. Μας πότισες μεγάλη πίκρα μα δε σε κλαίμε. Σφίγγουμε τις γροθιές μας και προχωράμε!

Στην άξια και πιστή συντρόφισσα της ζωής σου και του αγώνα μας, σ' αυτήν την αφανή ηρωίδα που στάθηκε παλικαρίσια δίπλα σου, μαζί και στα διαλεχτά παιδιά που γαλούχησες στον αγώνα μας και σε τιμούν, στεκόμαστε συμπαραστάτες και τους ευχόμαστε να βρουν το μεγάλο κουράγιο να ξεπεράσουν κι αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Στη μνήμη σου ακριβέ και αξέχαστε σύντροφε προσφέρουμε συμβολικά στο Κόμμα 50.000 δραχμές οι σύντροφοί σου Τσαμπής Στράτος, Παπαγιωργάκης Στέφανος, Τσερμέγκας Γιάννης, Μπάφας Δημήτρης.

  • Η ΝΕ της Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην ΚΕ του ΚΚΕ και την οικογένεια του Αντώνη Καλαμπόγια για το θάνατο του συντρόφου.

Η κομματική οργάνωση νιώθει πιο βαθιά τη θλίψη, αναφέρεται, γιατί είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τον σ. Αντώνη, το ήθος, το χαρακτήρα, την κομματικότητα, τη συντροφικότητα και το ψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέκρινε. Η αταλάντευτη στάση του στην υπεράσπιση των μαρξιστικολενινιστικών αρχών του Κόμματος και η πίστη στα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού συνέβαλαν καθοριστικά στη στήριξη της κομματικής οργάνωσης κατά την τελευταία κρίση του Κόμματος μας αναφέρεται. Στη μνήμη του Αντώνη Καλαμπόγια η ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου, αντί για στεφάνι στην κηδεία του, πρόσφερε 10.000 δραχμές στο "Ριζοσπάστη".

  • Η Λέσχη φίλων του ΚΚΕ από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Αντώνη Καλαμπόγια, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η προοδευτική παροικία του Σίδνεϊ θα θυμάται με μεγάλη συγκίνηση την επίσκεψη του σ. Αντώνη Καλαμπόγια και τη βοήθεια που πρόσφερε για το ξεπέρασμα δυσκολιών.

Θα θυμόμαστε πάντα το σύντροφο Αντώνη σαν αταλάντευτο αγωνιστή, πιστό στις αθάνατες αρχές του Μαρξισμού - Λενινισμού, αγωνιστή της ένδοξης αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού. Η ζωή του θα είναι οδηγός και παράδειγμα.

Στην ΚΕ του Κόμματός σας και στην οικογένειά του στέλνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Με εκτίμηση, εκ μέρους της Λέσχης των Φίλων του ΚΚΕ Τάκης Σαρέλας και Θέμης Σπέης.

  • Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Αντώνη Καλαμπόγια στέλνει, μέσω του "Ρ", στην οικογένειά του ο Ηρακλής Δηλάνας από τη Σάμο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2021-04-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2005-07-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-07-09 00:00:00.0)
Προσφορές (1998-09-15 00:00:00.0)
Παράδειγμα ακατάβλητου κομμουνιστή (1998-07-11 00:00:00.0)
Το τελευταίο αντίο στον Στέφανο Παπαγιάννη (1996-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ