Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράδειγμα ακατάβλητου κομμουνιστή

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του Αντώνη Καλαμπόγια

Τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του σ. Αντώνη Καλαμπόγια εκφράζει στους οικείους του η ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας πως "το αγωνιστικό παράδειγμα του σ. Αντώνη Καλαμπόγια, συνειδητού εκπροσώπου μιας εποχής που έβαλε τα σημάδια της στη λαϊκή διαδρομή, είναι βέβαιο ότι θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί χιλιάδες νέους κομμουνιστές, που παίρνουν τη θέση εκείνων που φεύγουν". Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται:

"Ο σ. Αντώνης Καλαμπόγιας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν είναι πια μαζί μας. "Εφυγε" χτες, σε ηλικία 71 χρόνων, αφού γέμισε ολόκληρη τη ζωή του με τον συνεχή αγώνα για την εκπλήρωση των πιο υψηλών ιδανικών που γνώρισε η ανθρωπότητα, των ιδανικών για μια κοινωνία αντάξια του ανθρώπου, για το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά της συλλυπητήρια.

Εγινε μέλος του Κόμματος σε ηλικία 18 χρονών και αυτόν τον τιμητικό τίτλο τον κράτησε μέχρι την ύστατη στιγμή του και σε όλες τις φάσεις του σκληρού, αλλά ωραίου δρόμου του ΚΚΕ. Στην ΕΑΜική Αντίσταση, στην παρανομία, στην εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην πολιτική προσφυγιά, στη δικτατορία του 1967-74, στη νομιμότητα που ακολούθησε.

Ο σ. Αντώνης Καλαμπόγιας διακρίθηκε για την αδάμαστη πίστη του στα δίκαια της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων λαϊκών δυνάμεων, για τη βαθιά του πεποίθηση για την τελική νίκη τους. Εδειξε βαθιά αφοσίωση στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού. Το ΚΚΕ του εμπιστεύτηκε σημαντικά και υπεύθυνα καθήκοντα, τον εξέλεξε στην Κεντρική Επιτροπή, μέλος της οποίας υπήρξε επί 30 συνεχή χρόνια.

Το αγωνιστικό παράδειγμα του σ. Αντώνη Καλαμπόγια, συνειδητού εκπροσώπου μιας εποχής που έβαλε τα σημάδια της στη λαϊκή διαδρομή, είναι βέβαιο ότι θα εμπνέει και θα διαπαιδαγωγεί χιλιάδες νέους κομμουνιστές, που παίρνουν τη θέση εκείνων που φεύγουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ