Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Στο επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων

Στο λιμάνι περιόδευσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Με στόχο τα προβλήματα των εργαζομένων να μπουν στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ Αντεπίθεση Τώρα", Αγάπιος Σαχίνης,ξεκίνησε περιοδείες σε χώρους εργασίας της πόλης.

Χτες, πρώτη μέρα, επισκέφθηκε το λιμάνι, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τους εκπροσώπους των Σωματείων, αλλά και τους εργαζόμενους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη συντονισμένη επίθεση που δέχονται όλοι οι Οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, με την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης και το σχέδιό της για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Οι "προνομιούχοι", όπως τους χαρακτηρίζουν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, εργαζόμενοι του ΟΛΘ, μίλησαν για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται (12ωρη και 24ωρη εργασία), για την εντατικοποίηση και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το εργασιακό και ασφαλιστικό τους μέλλον, όπως προδιαγράφεται μέσα από το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Τέλος δήλωσαν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη μετατροπή του ΟΛΘ σε Ανώνυμη Εταιρία.

Ο Αγ. Σαχίνης σημείωσε πως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων σ' αυτό, αλλά όλου του λαού της Θεσσαλονίκης. Προειδοποίησε πως οι επιπτώσεις από τη διαφαινόμενη απόφαση ιδιωτικοποίησης θα πλήξουν άμεσα τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, αλλά και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. "Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού σημαίνει ότι μπαίνουμε σε επικίνδυνους δρόμους, αφού το λιμάνι σχετίζεται με την ανάπτυξη της περιοχής συνολικότερα, αλλά και με την εθνική ασφάλεια της χώρας", τόνισε .

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο κάλεσε σε άμεση ενεργοποίηση τους εργαζόμενους και το λαό προκειμένου να μην περάσει η πολιτική ξεπουλήματός του και δεσμεύτηκε πως ο Συνδυασμός θα κάνει κάθε τι σ' αυτή την κατεύθυνση και δε θα περιοριστεί στο γνωστό στιλ που άλλοι έχουν υιοθετήσει, δηλ. της "αγαπησιάρικης συμπαράστασης" και των τυπικών ανακοινώσεων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση ο Συνδυασμός θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις - συζητήσεις με τη συμμετοχή των Σωματείων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα ο λαός για τις επιπτώσεις και να καταλάβει ότι τον αφορά η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, του ΟΥΘ, του ΟΑΘ, της ΔΕΘ κλπ.

"Η ενεργή συμμετοχή των δημοτών παραμένει για το Συνδυασμό μας το μοναδικό "κλειδί" για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας", κατέληξε ο Αγ. Σαχίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ