Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό αμφισβήτηση οι δημοτικές εκλογές;

Δημιουργείται τεράστιο πολιτικό θέμα που θα θέσει υπό αμφισβήτηση το κύρος των προσεχών δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, ενώ υφίσταται ανοιχτά πλέον και θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου "Καποδίστρια" για την αναγκαστική συνένωση Δήμων - Κοινοτήτων. Την προειδοποίηση αυτή κάνουν με κοινή δήλωσή τους οι Γ.Α. Μαγκάκης,τέως υπουργός και Σ. Αναστασάκης,τέως βουλευτής και συνήγοροι της Πανελλήνιας Ενωσης Προστασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΠΤΑ) στη δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη δήλωσή τους υπενθυμίζουν την προδικαστική απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ζητάει από το υπουργείο Εσωτερικών να παράσχει εξηγήσεις σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, γιατί ανέστειλε την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, όπως προβλεπόταν από το νόμο 1622/86 για τις εθελοντικές συνενώσεις, αλλά αντίθετα προχώρησε στην ψήφιση νέου νόμου για αναγκαστική συνένωση. Δηλαδή, η εκτελεστική εξουσία (υπουργείο Εσωτερικών) δεν υλοποίησε απόφαση της νομοθετικής εξουσίας (Βουλή). Η συζήτηση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

"Ως νομικοί και ως πολίτες της χώρας αυτής εκτιμούμε ότι δημιουργείται τεράστιο πολιτικό θέμα που με βεβαιότητα θα συμπαρασύρει και το κύρος των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, αφού με το νέο νόμο πλήττεται ευθέως η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας που επιχειρήθηκε με την αναγκαστική συνένωση των κοινοτήτων" αναφέρουν οι δύο νομικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ