Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Η ψήφος, όπλο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής

Εκπρόσωποι της ΔΑΚ "Νέα Τρίπολη" συναντήθηκαν χτες με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και υποψήφιο δήμαρχο Τρίπολης, Κ. Γεωργακόπουλο

Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους έχουν τη δυνατότητα να καταδικάσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που θέλει τους δήμους και τις νομαρχίες στηρίγματα των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, φορομπηχτικούς μηχανισμούς και κανάλια πελατειακών σχέσεων.

Σε αυτή την εκτίμηση για την ιδιαιτερότητα των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, κατέληξαν χτες οι εκπρόσωποι της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης "Νέα Τρίπολη"" και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και υποψήφιος δήμαρχος Τρίπολης, Κ. Γεωργακόπουλος,κατά τη συνάντησή τους στο Εργατικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση "Νέα Τρίπολη" - η οποία θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της την Τρίτη, σε σχετική συνέντευξη Τύπου - έχουν τη δυνατότητα να ματαιώσουν τα σχέδια των κυρίαρχων κέντρων εξουσίας για την προώθηση μέσω των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, όχι μόνο στο Δήμο της Αθήνας, αλλά και σε μια σειρά δήμους και νομαρχίες της περιφέρειας, όπως στη Νομαρχία της Αρκαδίας, με την ανοιχτή σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ.

Θεωρούμε τονίζει η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση" ότι "μπορούμε να τολμήσουμε και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το θετικό εγχείρημα που επιτεύχθηκε στο εργατικό κίνημα της περιοχής, με τον ταξικό και αγωνιστικό συντονισμό των Εργατικών Κέντρων ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των βιομηχάνων, έξω και κόντρα στη στάση συναίνεσης, συμβιβασμού και υποταγής που ακολουθούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ".

Μόνη διέξοδος, σημειώνει, προς όφελος των δημοτών του Δήμου Τρίπολης και των περιχώρων είναι η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου συσπείρωσης και αγωνιστικής συμπαράταξης "στον αντίποδα της ταύτισης και της αλληλοκάλυψης που ακολούθησαν και ακολουθούν στο Δήμο Τρίπολης η πλειοψηφία που στηρίχτηκε και στηρίζεται από την ηγεσία της ΝΔ και η μειοψηφία που στηρίζεται από τις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ".

Και σ' αυτή την αγωνιστική συμπαράταξη έχουν θέση και οι ψηφοφόροι και τα μέλη των κομμάτων της κυρίαρχης πολιτικής αντίληψης, που αγωνιούν για την πορεία που διαγράφεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θέλουν να ανατρέψουν τις επιλογές των πολιτικών τους χώρων για Αυτοδιοίκηση στυγνό μηχανισμό ιδιωτικοποιήσεων, διασπάθισης των κοινοτικών και λοιπών κονδυλίων, φορομπηχτικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ