Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Ανυποχώρητος αγώνας για κατάργηση των ΠΣΕ
  • Μετά τους τραμπουκισμούς της ΠΑΣΠ ενάντια στους φοιτητές, "έργο" ανέλαβαν χτες κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στον πρύτανη και έναν καθηγητή
  • Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα ανακόψουν τους αγώνες, υπογραμμίζουν οι ΠΚΣ

Ανυποχώρητοι στη θέση για κατάργηση των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) είναι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, που χτες κατά τη γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν να αναστείλουν από τη Δευτέρα την κατάληψη που ξεκίνησαν στις 23 Φλεβάρη 1998, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις τραμπούκικες ενέργειες εναντίον του αγώνα τους.

Οι φοιτητές, που μέχρι τη Δευτέρα θα συνεχίσουν την κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας, όρισαν νέα εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση για τις 21 Αυγούστου, ενώ στις 28 Αυγούστου αναμένεται να γίνουν και οι φοιτητικές εκλογές. Οι φοιτητές κατά τη γενική συνέλευση εξέφρασαν τη διάθεσή τους να μην επιτρέψουν τη λειτουργία Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής και την αντίδρασή τους σε κάθε μορφή καταστολής του πρωτοφανούς αγώνα τους. Στο μεταξύ, μετά από την τραμπούκικη εισβολή των μελών της νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη γενική συνέλευση των φοιτητών την περασμένη Τετάρτη, με στόχο να "σπάσει" η κατάληψη, χτες ανέλαβαν δουλιά "κουκουλοφόροι" που επιτέθηκαν έξω από τα Κτίρια των Παλιών Εργαστηρίων στον πρύτανη Δημ. Σωτηρόπουλο και τον καθηγητή του Προγράμματος Σπουδών Επιλογής Καλών Τεχνών Αλεξ. Καψοκαβάδη τραυματίζοντας ελαφρά το δεύτερο.

Με ανακοίνωση της Γραμματείας τους, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας καταγγέλλουν "τους τραμπουκισμούς και την ανοιχτά φασιστική δράση της ΠΑΣΠ, που μιμούμενη τις πρακτικές των "Κενταύρων" και του Καλαμπόκα προχώρησαν σε διάλυση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με στόχο τη διάλυση της κινητοποίησης του συλλόγου ενάντια στο Νόμο 2525/97 και στην ίδρυση και λειτουργία των ΠΣΕ, αναλαμβάνοντας ρόλο απεργοσπάστη".

Η ενέργεια αυτή της ΠΑΣΠ δεν είναι η μόνη από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζουν στην ανακοίνωση οι ΠΚΣ επισημαίνοντας: "Στην προσπάθειά της να υλοποιήσει την αντιδραστική πολιτική του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, έχουν αναλάβει διατεταγμένη αποστολή στα πλαίσια του "κοινωνικού αυτοματισμού" τα δικαστήρια, τα ΜΑΤ, οι προβοκάτορες, οι παρακρατικοί και οι ασφαλίτες, όλοι αυτοί που έδρασαν αυτές τις μέρες στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Είναι βαθιά νυχτωμένη η Τσουκατοπαρέα που μας κυβερνά, αν νομίζει ότι με τέτοιους τρόπους θα ανακόψει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Είναι γελασμένοι όλοι όσοι επέδραμαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, αν νομίζουν ότι έτσι απλά θα ξεμπερδέψουν με έναν αγώνα που κρατάει 4 μήνες, παρά την απώλεια του εξαμήνου".

Τέλος, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας καλούν τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης να συνεχίσουν τον αγώνα τους "γνωρίζοντας ότι από Σεπτέμβρη, δε θα είναι μόνοι τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ