Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολύωρες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια

Τα σοβαρά προβλήματα με πολύωρες καθυστερήσεις και ορισμένες ματαιώσεις στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιριών από και προς την Ελλάδα, που σημειώθηκαν χτες αναμένεται να εκδηλωθούν και σήμερα στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), πολλές πτήσεις διαφόρων εταιριών, έφθαναν με καθυστέρηση 1 - 2 ωρών στα ελληνικά αεροδρόμια με ανάλογη καθυστέρηση και στην αναχώρησή τους. Αιτία αυτών των καθυστερήσεων είναι η αυξημένη κίνηση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο και μάλιστα τις Παρασκευές και Σάββατα Ιουλίου - Αυγούστου που παρατηρείται την περίοδο των διακοπών.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις των εταιριών: "Ιμπέρια", "Λουφτχάνσα", "Λουξέρ", "Γκαλφ - Ερ", "Κυπριακές Αερογραμμές", "Ολυμπιακή", "Τουρκικές Αερογραμμές", "Ελ - Τε - Ου" κλπ.

Ειδικά στην "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα", χτες το απόγευμα σημειώθηκαν καθυστερήσεις από 3 έως 5 ώρες, σε 8 πτήσεις για Σκιάθο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, ενώ ματαιώθηκαν άλλες 8 με προορισμό τα Γιάννενα (4), την Καλαμάτα (2) και την Πάρο (2). Οι επιβάτες για Καλαμάτα και Γιάννενα μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους δωρεάν με πούλμαν της "Ολυμπιακής" αφού τους επιστράφηκαν τα κόμιστρα.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι πιλότοι αποφάσισαν να μην κάνουν πτήσεις όψεως, δηλαδή κάτω από τα 10.000 πόδια (3 χιλιόμετρα), όπως ζητούσε η διοίκηση της εταιρίας, αλλά πάνω από το όριο αυτό. Ετσι, οι πτήσεις υπάγονταν αυτόματα στη δικαιοδοσία του "Ευρωκοντρόλ" με αποτέλεσμα, αν η απογείωση δε γινόταν στην ώρα της, να μεταφέρεται πολλές ώρες αργότερα.

Απόρροια των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν ήταν η ταλαιπωρία επιβατών και εργαζομένων και η δημιουργία κλίματος έντασης στους χώρους των αεροδρομίων. Αρκετοί ήταν οι επιβάτες που - αδίκως βέβαια - ξέσπασαν αγανακτισμένοι σε υπαλλήλους της "Ολυμπιακής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ