Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακοί υπολογισμοί

"Με το απεργιακό κίνημα ηττημένο και την ασιατική κρίση σε προσωρινή τουλάχιστον υποχώρηση, η κυβέρνηση είχε μια μοναδική ευκαιρία να πράξει μέσα σε 2 - 3 μήνες όσα δε διενοείτο να πράξει επί σειρά ετών". Αυτή είναι η συμβουλή και προτροπή της εφημερίδας "Εξπρές" στο χτεσινό πρωτοσέλιδο άρθρο της, μετά τη διαπίστωση που κάνει ότι η κίνηση Λάτση στην Εργασίας και το ξεπούλημα 15% επιπλέον του ΟΤΕ δημιουργούν "εξαιρετικά ευνοϊκό κλίμα" για την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να επωφεληθεί και να "προσδώσει νέα οικονομική και ψυχολογική ορμή στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων".

Το παραπάνω απόσπασμα επιλέχτηκε ακριβώς γιατί δεν απηχεί την άποψη μόνο της εφημερίδας, αλλά είναι η κυρίαρχη σκέψη στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της. Νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση των ασφαλιστικών κατακτήσεων, κλπ., επειδή ο Λάτσης αγοράζει τράπεζες; Και ακόμα χειρότερα, επειδή ξεπουλιέται εντελώς ο ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι και ευγνώμονες στην κυβέρνηση;

Δεν τα υπολογίζουν καλά και γι' αυτό πολλές φορές έχουν πέσει έξω στα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματά τους. Αυτό θα πάθουν άλλη μια φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ