Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζωή, όχι υποκατάστατα

Στο πρόβλημα των ναρκωτικών ήταν αφιερωμένη η προφεστιβαλική της ΚΝΕ στην Καλλιθέα

"Οχι σε όλα τα ναρκωτικά, σκληρά ή μαλακά και κάθε είδους υποκατάστατα - να σταματήσει το κέντρο της Καλλιθέας να αποτελεί χώρο διακίνησης ναρκωτικών και να ενταθούν οι αγώνες της νεολαίας ενάντια σε όσους εμπορεύονται τη ζωή και τα δικαιώματά της". Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι νέοι και οι νέες, στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΟΒ Καλλιθέας της ΚΝΕ, στην πλατεία Δαβάκη.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών, τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην Καλλιθέα. Μια περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με ανύπαρκτα πολιτιστικά κέντρα και ελάχιστες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το βράδυ οι δύο κεντρικές πλατείες, Δαβάκη και Κύπρου, μετατρέπονται σε χώρο διακίνησης πάσης φύσεως ναρκωτικών. Οι χρήστες και οι θάνατοι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί, ενώ η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις, σε ένα πρόβλημα το οποίο απ' ό,τι φαίνεται παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα παραπάνω επισήμανε, στην ομιλία του, ο Νίκος Ραφτόπουλος,μέλος του Γραφείου της ΟΒ Καλλιθέας. "Η έξαρση των ναρκωτικών, τόνισε, είναι έκφραση της ίδιας της κοινωνίας. Σας καλούμε λοιπόν, από το βήμα αυτό, αλλά και μέσα από τις εκδηλώσεις του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ", σε ένα πλατύ Μέτωπο ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και σε όσους εμπορεύονται τη ζωή μας".

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, ο Σταύρος Καλαρίτης,μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Πόλης Αθήνας της ΚΝΕ, τόνισε ότι για την ΚΝΕ, το ζήτημα της νομιμοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών, δεν έγκειται στο ζήτημα της ελευθερίας του νέου να κάνει ό,τι θέλει και να παίρνει το "χορταράκι" του ή το υποκατάστατο. "Για μας, είπε, ελευθερία σημαίνει να μπορεί ο νέος να σπουδάζει, χωρίς η οικογένειά του να βάζει το χέρι συνεχώς στην τσέπη, να έχει δουλιά, να έχει τη δυνατότητα να αθληθεί, να πάει ένα σινεμά". Και κατέληξε λέγοντας: "Η ΚΝΕ ανοίγει τη μεγάλη μάχη ενάντια στα ναρκωτικά, μαζί με φορείς και δημοτικές παρατάξεις και σε αυτό τον αγώνα σάς καλούμε να πάρετε μέρος, γιατί το πρόβλημα μας αφορά όλους".

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας (ΔΔΕ) Καλλιθέας και υποψήφιος δήμαρχος Αριστείδης Αβραμίδης,τόνισε ότι "με νοσοκομεία και υποκατάστατα δε δημιουργούνται συνθήκες για την υγιή ένταξη των νέων στην κοινωνία".

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε ρεμπέτικη βραδιά, με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ