Σάββατο 11 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πράσινο το Ελληνικό

Τη διαμόρφωση μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στην έκταση των 6.000 στρεμμάτων του αεροδρομίου του Ελληνικού, μετά τη μετεγκατάστασή του, που θα συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, πρότειναν σε συνέντευξη Τύπου, χτες, ενόψει σχετικής ημερίδας που διοργανώνουν τη Δευτέρα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Νομαρχία Αθηνών.

"Θέλουμε χρήσεις φιλικές προς το περιβάλλον", τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ενώ ο νομάρχης Αθηνών εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε πρόθεση της κεντρικής εξουσίας για οικοπεδοποίηση, εκποίηση και πώληση της έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η υποστήριξη, σήμερα, του αιτήματος αξιοποίησης του χώρου αυτού ως υπερτοπικού πόλου αναψυχής έρχεται μετά και τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΝΑΣ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας για την ικανοποίηση του αιτήματος των γύρω από το αεροδρόμιο δήμων, που φαίνεται πως έφεραν αποτέλεσμα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις της Νομαρχίας και των γύρω από το αεροδρόμιο δήμων για την αξιοποίηση του χώρου, που εκτός των άλλων ως βασική προϋπόθεση έχουν την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου 2338/95.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ