Τρίτη 21 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σιγουριά για την ψήφο εμπιστοσύνης

ΡΩΜΗ.-

Ακόμα ένα "συννεφάκι" για την κυβέρνηση Πρόντι η σημερινή συνεδρίαση του ιταλικού Κοινοβουλίου, αφού συνοδεύεται με την απαραίτητη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Συννεφάκι, αφού είναι περισσότερο από βέβαιο ότι δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, διότι η Κομμουνιστική Επανίδρυση μετά από τις απαραίτητες διευκρινίσεις δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση κατά τις δύο ψηφοφορίες, τόσο στη Γερουσία - που όμως η κυβέρνηση Πρόντι έχει την απαραίτητη πλειοψηφία - όσο και στην κρίσιμη ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή. Ολη η ιστορία ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, έθεσε ο ίδιος θέμα ζητώντας από το Κοινοβούλιο να δείξει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι αναγκαία για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να παραμείνει η χώρα στην ΟΝΕ και να διατηρηθεί η διεθνής της εικόνα.

Η Κομμουνιστική Επανίδρυση, που δε συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά στηρίζει την πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού στην Κάτω Βουλή, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει τελικά την κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει "να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις". Οι διευκρινίσεις ήταν η υπόσχεση της κυβέρνησης για μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια προς το δοκιμαζόμενο και υποανάπτυκτο νότο, φορολογικές ελαφρύνσεις για τμήματα εργαζομένων, αλλά και την επικείμενη καθιέρωση του 35ωρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ