Τετάρτη 22 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Παρέμβαση Σημίτη υπέρ Κόκκαλη!

Σε ευθεία παρέμβαση (!) υπέρ του Σ. Κόκκαλη, όπως προκύπτει από χτεσινές πληροφορίες, προέβη ο Κ. Σημίτης, ο οποίος συνέστησε να έρθει σε επαφή η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, με την "ΠΑΕ Ολυμπιακός" και σε "θετικό κλίμα" να εξετάσει το αίτημα της παράδοσης στην κατοχή της τελευταίας το Στάδιο Καραϊσκάκη. Η σύσταση Σημίτη διατυπώθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι υπουργοί Σουμάκης και Παπαδήμας, οι βουλευτές Πειραιά Βλασσόπουλος και Μπεντενιώτης, ο Θ. Τσουκάτος και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σ. Κοσμίδης. Μάλιστα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, το πρωί έδωσε το "παρών" και στην κοινή συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά Χρήστου Φωτίου και Δημήτρη Σαράφογλου, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του Σ. Κόκκαλη "σημαντικότατη".

Η παράδοση του Σταδίου Καραϊσκάκη στον Σ. Κόκκαλη και η "εντολή" στην Επιτροπή να κάνει δεκτή την ανανεωμένη πρόταση του Ολυμπιακού (σσ: πέρσι είχε απορριφθεί ανάλογη πρόταση της ΠΑΕ), εντάσσεται σε μια ολόκληρη προπαγάνδα, που στοχεύει να διαμορφωθεί μια εικόνα "κοσμογονίας" κυβερνητικών "έργων" στον Πειραιά, ώστε να διευκολυνθούν οι εκλογικές επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στα πλαίσια αυτών των "έργων" η κυβέρνηση φαίνεται να έχει εντάξει και την ιδιωτικοποίηση, ουσιαστικά, του Σταδίου Καραϊσκάκη και την παράδοσή του στον Σ. Κόκκαλη.

Κάτι που ενισχύεται σημαντικά και από το γεγονός της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία του Πειραιά Χρήστος Φωτίου και ο υποψήφιος νομάρχης Δημήτρης Σαράφογλου με μοναδικό θέμα την πρόταση του Σ. Κόκκαλη, την οποία χαρακτήρισαν "θετική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα". Παράλληλα και οι δυο δεσμεύτηκαν ότι από την πλευρά τους θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η πρόταση να πάρει "σάρκα και οστά".

Στο μεταξύ η παρέμβαση του Σ. Κόκκαλη στα αθλητικά δρώμενα δεν περιορίζεται μόνο στον Ολυμπιακό. Χτες δημιούργησε μια νέα ΑΕ με την επωνυμία "ΙΝΦΟΣΠΟΡΤ ΑΕ" σε συνεργασία με τον Γ. Κωστόπουλο της "ΔΕΛΤΑ Πληροφορικής". Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε 100 εκατ. δρχ. και σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, "σκοπός της είναι η παροχή πάσης φύσεως υπηρεσιών πληροφορικής στο χώρο του αθλητισμού". Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος δεν είναι απλά και μόνο η παροχή υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά το μεγάλο "πακέτο" των έργων για την Ολυμπιάδα του 2004. Στο ΔΣ της εταιρίας εκτός των άλλων συμμετέχουν ο αρχιτέκτων πολεοδόμος Πέτρος Συνοδινός, που ήταν επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε το φάκελο υποψηφιότητας, ο δικηγόρος και βετεράνος ποδοσφαιριστής Αριστείδης Καμάρας και ο Πέτρος Κόκκαλης, γιος του προέδρου του Ολυμπιακού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ