Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ
Επέκταση με εξαγορά δύο επιχειρήσεων

Στον έλεγχο της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ από χτες η ΒΙΑΜΑΞ και Μ.Κ. ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στην εξαγορά δύο ιστορικών εταιριών στο χώρο του αυτοκινήτου, της ΒΙΑΜΑΞ ΑΒΕΕ (επίσημου διανομέα των αυτοκινήτων ROVER στην Ελλάδα, των λεωφορείων και φορτηγών DAF και άλλων γνωστών προϊόντων) και της Μ. Κ. ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ (επίσημου διανομέα των αυτοκινήτων ΚΙΑ), προχώρησε η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, επίσημος διανομέας των αυτοκινήτων SUZUKI στην ελληνική αγορά.

Η συμφωνία εξαγοράς των δύο εταιριών, ανακοινώθηκε χτες (χωρίς να αναφέρεται το ποσό που κατέβαλε ο αγοραστής για την απόκτηση των δύο άλλων εταιριών στον τομέα αυτοκινήτου) με επίσημη ανακοίνωση της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, και με τις διευκρινίσεις ότι ο όμιλος ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ:

  • στον τομέα λεωφορείων και φορτηγών θα προχωρήσει στη συνένωση των δραστηριοτήτων της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ και της ΒΙΑΜΑΧ, δημιουργώντας ένα δυναμικό φορέα που θ' αντιπροσωπεύει τις εταιρίες DAF (λεωφορεία και φορτηγά), VAN HOOL (λεωφορεία), HINO (λεωφορεία και φορτηγά).
  • στο εργοστάσιο της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ στη Μαγούλα Αττικής θα κατασκευάζονται πλέον μόνο λεωφορεία επί συναρμολογούμενων πλαισίων HINO και DAF, καθώς και επί πλαισίων παραγωγής της εταιρίας με κινητήρες και μηχανικά μέρη της ΜΑΝ.

Γενικότερα στη στρατηγική του ομίλου Σφακιανάκη είναι, όπως αναφέρει ο ίδιος ο όμιλος, η συσπείρωση των επιχειρηματικών δυνάμεων με ανάλογες οικονομίες κλίμακας και την απόκτηση μεγέθους ικανού να επιβάλλει μια ισχυρή παρουσία στην αγορά. Ενδεικτικά, για το μέγεθος της ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, αναφέρεται ότι για το 1998 η εταιρία αναμένει έσοδα από πωλήσεις ύψους 40 δισ. δρχ., ενώ με την εξαγορά των δύο παραπάνω εταιριών τα έσοδα των πωλήσεων του ομίλου προβλέπονται στα 80 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ