Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ
Απαράδεκτο το ΠΔ περί επαγγέλματος λογιστή

Την απόρριψή του ζητούν οι Ομοσπονδίες Λογιστών (ΠΟΛ) και Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ), που πραγματοποιούν μεθαύριο ενημερωτική σύσκεψη

Την κατηγορηματική αντίδραση των λογιστών και φοροτεχνικών, προκάλεσε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και με το οποίο ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη χορήγηση επαγγελματικής άδειας. Αυτό προκύπτει από χτεσινή κοινή ανακοίνωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών Λογιστών (ΠΟΛ) και Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), που οργανώνουν σύσκεψη μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιούλη στις 8 το βράδυ στα γραφεία της ΕΕΛΠ (Κάνιγγος 27), με θέμα την ενημέρωση των συναδέλφων τους λογιστών και λογιστριών.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των διατάξεων του σχεδίου νόμου, που προώθησε για ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τα ΔΣ των δύο ομοσπονδιών:

  • Σημειώνουν πως "το προτεινόμενο Προεδρικό Διάταγμα είναι απαράδεκτο και δεν εκδίδεται νόμιμα" και ότι για το λόγο αυτό "με νομική παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα ζητήσουν την απόρριψή του".
  • Εκφράζουν την άποψη ότι εκτός από τις νομικές ενστάσεις - σχετικά με τη νομιμότητα - σε περίπτωση που δεν απορριφθεί το ΠΔ "θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με κοινωνικές προεκτάσεις στην άσκηση του λογιστικού και φοροτεχνικού επαγγέλματος".
  • Επισημαίνουν τις "τεράστιες ευθύνες" που "έχουν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο υπουργός ΕΘνικής Οικονομίας και Οικονομικών", καθώς "αν και είχαν ρητή υποχρέωση από το νόμο να διαβουλευτούν με τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις των λογιστών, τις αγνόησαν".
  • Μέμφονται τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου που, χωρίς να νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο, "έσπευσε να καθορίσει τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλλονται για την έκδοση και ανανέωση των αδειών, αποδείχνοντας έτσι ότι το μόνο ενδιαφέρον του ήταν πώς θα γεμίσει τα ταμεία του και όχι πώς θα αναβαθμιστεί το λογιστικό επάγγελμα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ