Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εκκλησιάζουσες" εξορμούν στην Επίδαυρο

Με τις "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη δίνει το δικό του "παρών" στην Επίδαυρο, το "Αμφι - Θέατρο", την Παρασκευή και το Σάββατο. Η αριστοφάνεια κωμωδία ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα και μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

Οι "Εκκλησιάζουσες", επισημαίνει ο Σπύρος Ευαγγελάτος, "είναι ένα έργο που αποτελεί το πρώτο σχόλιο της ανθρωπότητας για τον κομμουνισμό. Το ιδεολογικό υπόβαθρο και η εκρηκτική του σύνθεση δίνουν το στίγμα της πιο ξεκαρδιστικής κωμωδίας του Αριστοφάνη. Επέλεξα να κάνω και τη μετάφραση γιατί μέσα από αυτήν το σκηνοθετώ κιόλας. Επέλεξα να τοποθετήσω το έργο, έστω με κάποια αφαιρετικότητα, στο διάστημα του Μεσοπολέμου ακριβώς γιατί τότε έχουμε τον θρίαμβο του κομμουνισμού, ενώ τότε ολοκληρώνεται και το φεμινιστικό κίνημα".

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Λήδα Τασοπούλου, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Ιλιάς Λαμπρίδου, Κλειώ Σκουλούδη, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Σπύρος Μαβίδης, Αννα Βυθούλκα, Γιώργος Κροντήρης, Μιχάλης Κουκουλομάτης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Λιαπίκου, Ελενα ντε Βάλις, Βασιλική Ανδρίτσου, Ιωάννα Λεούση, Νίνα Μιχαλοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ