Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΦΤΩΧΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ
για τα παιδιά του λαού

Η "απορρόφηση" των απορριφθέντων από τα Ενιαία Λύκεια και η δημιουργία μιας στρατιάς "επιδέξιων" και "ευέλικτων" εργατών, οι βασικοί στόχοι του κυβερνητικού νομοσχεδίου

Οι πολύμορφα και έντονα ζημιογόνες συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής ήρθαν και πάλι χτες στο προσκήνιο. Τη φορά αυτή, με την κατάθεση στη Βουλή, από το υπουργείο Παιδείας, του νομοσχεδίου για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ).

Οπως γίνεται φανερό από το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση επιχειρεί τη δημιουργία ενός υποδεέστερου τομέα, αυτού της "μεταγυμνασιακής τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης", και στον οποίο πολύ γρήγορα θα κυριαρχήσουν οι αετονύχηδες "έμποροι" της "γνώσης", αφού δεν προβλέπεται η παραμικρή δαπάνη στο νομοσχέδιο, για επέκταση των υπαρχόντων δημόσιων υποδομών. Κύριοι στόχοι της ΤΕΕ είναι η "απορρόφηση" των απορριφθέντων από τα Ενιαία Λύκεια και η δημιουργία φτηνού, περιπλανώμενου και προσαρμοσμένου, στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, εργατικού δυναμικού. Για το σκοπό αυτό θεσμοθετεί τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα σημερινά ΕΠΛ, ΤΕΛ και ΤΕΣ. Το περιεχόμενο εκπαίδευσης των νέων ΤΕΕ θα είναι περιορισμένου και πρακτικίστικου χαρακτήρα, "καλλιέργειας" επιμέρους τεχνικών δεξιοτήτων και μιας κοινωνικής συμπεριφοράς, που διευκολύνει τη σκληρή εκμετάλλευση των φτωχότερων παιδιών, για τα οποία προορίζεται.


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ