Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοιξε το Μουσείο Ακρόπολης

Ανοιχτό είναι πάλι από τις 28 Ιούλη για τους επισκέπτες το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης.Οι εργασίες που επέβαλαν το προσωρινό κλείσιμο του Μουσείου ήταν η εγκατάσταση κλιματισμού, προκειμένου να εκτίθενται τα γλυπτά της Ακρόπολης σε καταλληλότερες συνθήκες. Βέβαια, κάλλιο αργά παρά ποτέ, διότι για πολλά χρόνια οι συνθήκες, τόσο για τα εκθέματα, όσο και για τους επισκέπτες δεν ήταν ό,τι πιο ...κολακευτικό για το Μουσείο του πρώτου αρχαιολογικού χώρου της Ελλάδας. Σημειώνουμε δε ότι τα αποτελέσματα του ακατάλληλου μικροκλίματος (υγρασία και ζέστη) φάνηκαν και στα γλυπτά, αφού πολλά από αυτά παρουσίασαν λεκέδες (εξανθήσεις) από δημιουργία αλάτων.

Πάντως, αυτή τη φορά, το Μουσείο θα φιλοξενεί και μία νέα έκθεση με αρχαϊκά γλυπτά ιππέων, ανάμεσά τους και ο γνωστός "Πέρσης Ιππέας", ενώ ετοιμάζεται και η έκθεση της ζωφόρου του ναού της Αθηνάς Νίκης.

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά από τις 8 πμ έως τις 8 μμ, ενώ κάθε Δευτέρα θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ