Παρασκευή 31 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα

Με συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη αρχίζει αύριο το Φεστιβάλ του Δήμου Αντιρρίου "Ζεύξεια '98 - Θάλασσα και Τέχνη '98",με τη συνεργασία του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης, στο Κάστρο Αντιρρίου. Τραγούδια του συνθέτη θα παρουσιάσουν η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", με τους Βασίλη Λέκκα, Σωτηρία Λεονάρδου, Αλέξια και Παναγιώτη Καραδημήτρη.Εκτακτα θα εμφανιστούν οι Λουκιανός Κηλαηδόνης, Αννα Βαγενά και Αφροδίτη Μάνου.Την Κυριακή θα παρουσιαστεί το έργο του Λόρκα "Η Θαυμαστή Μπαλωματού".

  • Στο Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης" του Δήμου Ηρακλείου φιλοξενείται σήμερα το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας με το "Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ, σε μετάφραση Κώστα Αντωνίου, σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Νεβένα Καβάλτσιεβα, μουσική Γιούρι Στούπελ, χορογραφίες Βασίλη Μυριανθόπουλου.

Στον ίδιο χώρο, αύριο (9.30 μμ), το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παρουσιάζει τον "Καπετάν - Μιχάλη" του Νίκου Καζαντζάκη, σε θεατρική διασκευή Κωστή Κολώτα, σκηνοθεσία Στέφανου Κοτσίκου, σκηνικά - κοστούμια Νίκου Κασαπάκη και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου. Στο ρόλο του καπετάν - Μιχάλη, ο Νίκος Χαραλάμπους.

Την Κυριακή (9.30 μμ) θα δόσει συναυλία η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης "Scenectady".

Η "Θεατρική Εξοδος Αιγαίου",τη Δευτέρα, στο Φρούριο Κούλε, παρουσιάζει τη "Λυσιστράτη",σε μετάφραση - σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου,μάσκες - κοστούμια Αννας Περντρό,μουσική Παναγιώτη Ντουνιαδάκη,χορογραφίες Μαρίας Γκούτη και χωροπλασία Κώστα Κλουβάτου.Ερμηνεύουν: Αννα Φόνσου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Τζέσυ Παπουτσή κ.ά.

  • Το Θέατρο "Πολιτεία" θα παρουσιάσει, στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα της Ιεράπετρας, το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Φόνισσα", σε σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή Σωτήρη Χατζάκη,με την Λυδία Κονιόρδου,αύριο στο Ρέθυμνο, στο θέατρο "Ερωφίλη Φορτέτζα" και την Κυριακή στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μελεσιών του Δήμου Καζαντζάκη.
  • Τους "Βατράχους" του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο,την Κυριακή, στο Θέατρο "Μελίνα" στο Βόλο, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Νίκος Μπουσδούκος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χρίστος Μπίρος κ.ά.
  • Τις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη παρουσιάζει, σήμερα, το ΚΘΒΕ,στο Θέατρο Δωδώνης,σε ελεύθερη διασκευή Ανδρέα Βουτσινά - Ελένης Πήττα,σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά.Παίζουν: Ολγα Αλεξανδροπούλου, Λίτσα Βαϊδου, Πέπη Γεωργιάδου, Μαρία Γούσιου, Γιάννης Ηλιόπουλος, Κώστας Ιτσιος, Γιάννης Καρατζογιάννης κ.ά.
  • Η "Αιχμή" παρουσιάζει, αύριο, στο Κάστρο της Μενδενίτσας,την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή,σε σκηνοθεσία Γ. Νικολαϊδη.
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως, το Σάββατο (9 μμ), στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας, θα δοθεί συναυλία με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσει ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Γιάννη Γλέζου, που θα ερμηνεύσει ο ίδιος και Βασίλη Τσιτσάνη που θα παρουσιάσει η κομπανία "Παλιά Ρεζέρβα".
  • Με συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου, όπου τραγουδά ο Δημήτρης Μπάσης, συνεχίζεται, αύριο, και το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, στο θέατρο Ολυμπία.
  • Και οι "Χειμερινοί Κολυμβητές" δίνουν συναυλία, αύριο, στον Πρινό Θάσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Καζαβητιανά '98", ενώ ο Πέτρος Γαϊτάνος με την Νάντια Καραγιάννη και τον Μανώλη Χατζημανώλη θα βρίσκονται, αύριο, στη Σκιάθο στις αντίστοιχες εκδηλώσεις του Δήμου.
  • Την παραγωγή "Η Κυρία με τις καμέλιες - 150 χρόνια μετά", παρουσιάζει το Χοροθέατρο Οκτάνα, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, σήμερα (10 μμ), στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Οι χορογραφίες είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου, σκηνικά - κοστούμια του Νίκου Νατσούλη. Στο ρόλο της Μαργαρίτας Γκοτιέ, η Ελενα Τοπαλίδου.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα εμφανιστούν οι Ομάδες Χορού "Compagnie DCA Philippe Decoufle" και "Τρίτον", αντίστοιχα.

  • Το έργο του Σπύρου Σαμοϊλη "Ο Λάμπρος", σε ποίηση Δ. Σολωμού, παρουσιάζεται, αύριο, στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Καββαδία και η μουσική διεύθυνση του Σπύρου Σαμοϊλη.
  • Στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, σήμερα (8 μμ) φιλοξενείται, στον πεζόδρομο Ερμού και Διονύσου, ο "Θίασος Μπουφόνων" από το Θέατρο Δρόμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ