Σάββατο 1 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ
Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ιακωβάκης

Το πρώτο χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο χάρισε χτες στον ελληνικό στίβο ο Περικλής Ιακωβάκης. Τρέχοντας στον τελικό των 400εμπ. του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων - Νεανίδων που διεξάγεται στο Ανσί της Γαλλίας πήρε την πρώτη θέση με 49.81, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (προηγούμενο του Θ. Καλογιάννη με 50.22 από το 1984).

ενώ παράλληλα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για εφήβους.

Δεύτερος ο Κουβανός Οσιρις Μαρτίνεζ με 50.17 και τρίτος ο Αυστραλός Πίτερ Μπάτε 50.83.

"Σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί πίστευα στον εαυτό μου και όταν μπήκα στην κούρσα είπα μέσα μου ότι θα πάρω το χρυσό" δήλωσε μετά τη νίκη του Ιακωβάκης.

Θετικές εμφανίσεις, όμως, είχαμε και από άλλους αθλητές και αθλήτριές μας. Ο Γιάννης Καρλής προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας με 66.15μ. Ηταν πρώτος στον όμιλο του και είχε τη δεύτερη επίδοση στα προκριματικά με την πρώτη κιόλας προσπάθεια. Ετσι, θέτει υποψηφιότητα για κάποιο μετάλλιο. Αποκλείστηκε ο Χρήστος Τσίντσος, ο οποίος με 54.50μ ήταν 27ος συνολικά.

Στα 100μ. μετ' εμποδίων ο Δημήτρης Πιέτρης πήρε την πρόκριση με 14.42 και θα αγωνιστεί σήμερα στον τελικό. Η Ολγα Γκαϊτατζή πέρασε στα ημιτελικά των 200 μέτρων νεανίδων με 24.02, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ (προηγούμενο δικό της από φέτος). Στα 200 μέτρα των εφήβων, ο Τάσος Μπούσης πέρασε στα προημιτελικά αφού ήταν τέταρτος στη σειρά του των προκριματικών με 21.61, αλλά στη συνέχεια, παρά το ότι άγγιξε το ατομικό του ρεκόρ με 21.48, έμεινε πέμπτος και αποκλείστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ