Τρίτη 4 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα αποκαλυπτικό στοιχείο

Απώλεια εσόδων ύψους 3,2 δισ. δραχμών είχε η "Ολυμπιακή Αεροπορία", στο πρώτο τετράμηνο του 1998, από τις αλλεπάλληλες ματαιώσεις πτήσεων. Το στοιχείο περιέχεται στη μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε πρόσφατα η ΟΣΠΑ και η οποία στρέφεται κατά του ΔΣ της επιχείρησης και κατά παντός υπευθύνου.

Και βέβαια, η μηνυτήρια αυτή αναφορά δεν μπορεί, ούτε στο ελάχιστο, να αντιμετωπίσει τα σοβαρότατα προβλήματα, που βασανίζουν την περίοδο αυτή την "Ολυμπιακή Αεροπορία". Ούτε να υποκαταστήσει την επιτακτική ανάγκη της ουσιαστικής, σχεδιασμένης, καλά οργανωμένης και συστηματικής ενωτικής αγωνιστικής παρέμβασης του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων του χώρου. Η ανάγκη αυτή παραμένει και ζητά την απάντησή της από τους διοικούντες την ΟΣΠΑ.

Ανεξάρτητα, όμως, απ' αυτά, το στοιχείο των 3,2 δισ. δραχμών είναι εντυπωσιακό και, ταυτόχρονα, αποκαλυπτικό. Και όπως ο καθένας καταλαβαίνει, το νούμερο αυτό έχει προ πολλού ξεπεραστεί.

Το 'χουμε τονίσει πολλές φορές, αλλά θα το υπογραμμίσουμε για μια ακόμη φορά, με τούτη την ευκαιρία: Η ρίζα της κακοδαιμονίας των δημοσίων επιχειρήσεων δε βρίσκεται στους δήθεν τεμπέληδες, που εργάζονται σ' αυτές, αλλά στις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνώντων και στους "αετονύχηδες" της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", που τις λυμαίνονται. Η ωφέλιμη για τους εργαζόμενους και την εθνική οικονομία διέξοδος είναι συνώνυμη με την απαλλαγή τους από αυτές τις γάγγραινες. Αυτός, ακριβώς, πρέπει να είναι και ο στόχος του εργατικού κινήματος σ' αυτούς τους χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ