Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαρκές έγκλημα

Ενας ακόμα νεκρός, στους τόσους που έχει να θρηνήσει ο κλάδος των οικοδόμων, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα. Ο 30χρονος οικοδόμος Στέλιος Τσασλής σκοτώθηκε όταν έπεσε από σκαλωσιά στο εργοτάξιο για την κατασκευή του "Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης". Το Συνδικάτο Οικοδόμων διαπίστωσε στη συνέχεια ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Το υπουργείο Εργασίας θα μπορούσε να παραθέσει μερικές πάρα πολύ μεγάλες στοίβες χαρτιών, που αφορούν αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Αυτό που λείπει όμως δεν είναι τόσο οι αποφάσεις όσο η εφαρμογή τους.

Μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες καταστρατηγούν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, για να κερδίσουν περισσότερα, ενώ οι κυβερνήσεις αφήνουν τις υπηρεσίες ελέγχου των παραβάσεων ανίσχυρες να παρέμβουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Ακόμα περισσότερο, το κράτος δε φροντίζει να φτιάξει ούτε εκείνη την απαραίτητη υγειονομική δομή για την εξακρίβωση και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η έκκληση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, προς τους εργαζόμενους, να κάνουν δική τους υπόθεση την προστασία της ζωής τους και να απαιτήσουν την ουσιαστική λειτουργία των υπηρεσιών ελέγχου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να σταματήσουν αυτό το διαρκές έγκλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ