Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στη λήθη η ιστορία!

Πυρηνικό ολοκαύτωμα - έγκλημα των ΗΠΑ, σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, αποτρόπαιο γεγονός της νεότερης ιστορίας. Ομως ως γνωστό αυτή "γράφεται από τους νικητές" και το πιο εύκολο είναι να αποσιωπάται, να περνάει στη λήθη, αν δε διαστρεβλώνεται. Ετσι φαίνεται ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία του Τύπου ακολούθησε τον πρώτο δρόμο, της σιγής, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ετσι εξαφανίστηκε, η μαύρη επέτειος του εγκλήματος των ιμπεριαλιστών που ισοπέδωσαν τις δύο ιαπωνικές πόλεις, εγκαινιάζοντας το 1945, την εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας. Στην "καλύτερη" περίπτωση από δύο τρεις εφημερίδες επιχειρήθηκε μια δήθεν αγωνιώδης κραυγή κατά της οποιαδήποτε χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, με αναφορές στη λειτουργία πυρηνικών αντιδραστήρων και πυρηνικών δοκιμών.

Δε λέμε, οι σημερινοί δουλικοί και συμβιβασμένοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στη σημερινή "νέα τάξη πραγμάτων", των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν έχουν κανένα λόγο "να ξύνουν πληγές" των αφεντικών τους, είναι καλύτερο να τους χαϊδεύουν. Αλλά έτσι, για τους τύπους... λίγη ενημέρωση, ρε παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ