Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Παράδοση άνευ όρων

Κακή η Εθνική μας, έπεσε αμαχητί κόντρα στους Αμερικάνους, που κέρδισαν με 84-61

Μια από τα ίδια. Η ιστορία επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά και η Εθνική μας έμεινε τελικά χωρίς μετάλλιο, αφού στο μικρό τελικό ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με το βαρύ 61-84.

Η ήττα την προηγούμενη νύχτα από τη Γιουγκοσλαβία είχε σαν συνέπεια την ψυχολογική και σωματική κούραση των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ετσι το τελικό σκορ μάλλον θεωρείται φυσιολογικό, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρακολουθούσε το σκορ μόνο στο πρώτο τρίλεπτο. Οι Αμερικάνοι όμως "πήραν μπροστά" και γρήγορα έφθασαν τη διαφορά στους 17 πόντους (27-10). Το τέχνασμα του Παναγιώτη Γιαννάκη να γυρίσει την άμυνα της Εθνικής μας σε ζώνη δεν απέδωσε, αφού ως γνωστό οι περισσότεροι παίκτες των Αμερικανών έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ετσι, με πρωτεργάτη τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Μάικλ Χόκινς διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ φθάνοντας τη διαφορά και στους 33 πόντους (72-39 στο 32).

"Σίγουρα το προηγούμενο βράδυ ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας. Η προσπάθειά μας να παίξουμε καλά στον μικρό τελικό και να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο επηρεάστηκε από την απογοήτευση για την ήττα από τη Γιουγκοσλαβία" δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, σκιαγραφώντας το κλίμα που επικρατούσε στην Εθνική ομάδα πριν το μικρό τελικό.

ΗΠΑ: Λάγκντον 7 (1), Χόκινς 2, Γκάρις 5 (1), Σάσερ 23 (1), Κινγκ 14, Εντουαρντς 2, Ολιβερ 11 (3), Αλέξις 12, Κινγκ 1, Γουντ 2, Αμάγια 3, Μίλερ 2.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαϊτζής 15 (3), Μπαλογιάννης 2, Μπουντούρης 3 (1), Παπανικολάου 18 (1), Σιγάλας, Κορωνιός, Αλβέρτης 9 (1), Οικονόμου 2, Τσακαλίδης, Φασούλας 4, Ρεντζιάς 6, Καράγκουτης 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ