Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 73-78
Λύγισε στα δύσκολα

Οι Σέρβοι "γύρισαν" ένα ματς, που ήταν στα χέρια της Εθνικής μας, στην παράταση

Ονειρο ήταν και πάει... Η δίψα για πρόκριση στον τελικό και μάλιστα να συνοδευτεί από μια νίκη απέναντι στους κακούς μας δαίμονες Γιουγκοσλάβους έσβησε απότομα το Σάββατο το βράδυ για την Εθνική μας ομάδα. Εσβησε θα 'λεγε κανείς με το ξεκίνημα της παράτασης, όπου οι "Πλάβι" θυμήθηκαν το καλό τους πρόσωπο και η Εθνική μας τον κακό της εαυτό. Ετσι η ήττα με 73-78 (κανονικός αγώνας 57-57) έβαλε και τυπικά το τέλος στα όνειρα για τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη και ανέβαλε τη ρεβάνς απέναντι στους γείτονές μας για άλλη φορά.

Κι όμως αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν ιδανικά. Με τη συμπαράσταση περίπου 15.000 φιλάθλων, που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, με ανεβασμένη ψυχολογία από την προηγουμένη νίκη επί της Ισπανίας με 68-62 και με περίσσιο πάθος, η Εθνική μας αιφνιδίασε τους Γιουγκοσλάβους, καταφέρνοντας να πάρει μια διαφορά ακόμα και 12 πόντων λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (48-36 στο 28). Οταν όμως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να χαμηλώσει το σχήμα της ομάδας του το πρέσινγκ των Γιουγκοσλάβων άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας από τους διεθνείς μας. Το 57-57 της κανονικής διάρκειας θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει υπέρ της Εθνικής μας αν βέβαια στο τελευταίο δίλεπτο οι διεθνείς μας δεν είχαν το... εκπληκτικό ποσοστό 1/4 βολές.

Στην παράταση οι Γιουγκοσλάβοι βρήκαν το "χέρι" τους και τα πράγματα άλλαξαν άρδην...

"Ημασταν κοντά στο όνειρο αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έδειξαν ότι μπορούν να φθάσουν ψηλά" δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που δε θέλησε να κάνει κουβέντα για τη διαιτησία και τα παράπονα που ακούστηκαν από ελληνικής πλευράς.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Μποντίρογκα 31, Ομπράντοβιτς 9 (1), Μπέριτς 5 (1), Τζόρτζεβιτς 3, Ρέμπρατσα 20, Τομάσεβιτς 2, Τόπιτς 8 (1).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαλογιάννης 2, Μπουντούρης 2, Παπανικολάου 7, Σιγάλας 3 (1), Κορωνιός 19 (3), Αλβέρτης 8, Οικονόμου 25 (4), Τσακαλίδης, Φασούλας 3, Ρεντζιάς 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ