Τρίτη 11 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ
Παγκόσμιοι οι "Πλάβι"

Σε ένα ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, κέρδισαν τους Ρώσους με 64-62

Τελικά, από ό,τι φαίνεται, η Αθήνα είναι γούρικη για την εθνική Γιουγκοσλαβίας... Πριν από δυο χρόνια κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Φέτος έφθασε ακόμη ψηλότερα. Στην κορυφή του κόσμου. Οι "Πλάβι" από προχθές είναι οι νέοι παγκόσμιοι πρωταθλητές αφού στον τελικό του 13ου Μουντομπάσκετ επικράτησαν της Ρωσίας με 64-62.

Τι και εάν από την αρχή είχαν πολλές απουσίες (βλ. Ντίβατς, Πάσπαλι, Ντανίλοβιτς). Τι και εάν στο τελικό μπορεί να μην είχαν στην καλύτερη ημέρα τον Τζόρτζεβιτς, που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κάνει τη διαφορά. Οι Γιουγκοσλάβοι ήταν αποφασισμένοι να μην τους ξεφύγει ούτε αυτό το τρόπαιο. Και δεν τους ξέφυγε... Ακόμα και όταν βρέθηκαν 7 πόντους πίσω κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω στο τελευταίο λεπτό. Ενα κόψιμο του εκπληκτικού Ρέμπρατσα στον Μιχαϊλοφ 32 πριν τη λήξη και ένα πολύτιμο καλάθι του ίδιου επτά δευτερόλεπτα αργότερα, μετά από χαμένη βολή του Τόπιτς, έδωσε το προβάδισμα στους Γιουγκοσλάβους με τέσσερις πόντους (60-56). Η απελπισμένη προσπάθεια των Ρώσων να στέλνουν συνεχώς τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις βολές και η εκπληκτική ευστοχία τους διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

"Είναι απίστευτο για μια ομάδα που, τόσα χρόνια είναι στο εμπάργκο, να παίρνει τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια. Σίγουρα αυτό το χρυσό αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του γιουγκοσλαβικού αθλητισμού. Η ομάδα αυτή έχει λαμπρό μέλλον" είπε μετά το τέλος του τελικού ο τεχνικός των Γιουγκοσλάβων, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα ΜΜΕ της χώρας του για το γεγονός ότι ποτέ δεν πίεσαν αυτόν και τους παίκτες του για την επιτυχία.

Στην αντίπερα όχθη οι Ρώσοι προσπάθησαν, αλλά για τρίτη συνεχόμενη φορά αρκέστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο. Ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, όμως στα κρίσιμα τελευταία λεπτά κατέρρευσαν.

"Δεν είχαμε τους παίκτες για τα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού που θα έκαναν τη διαφορά. Ωστόσο είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι της ομάδας μου και η νίκη των Γιουγκοσλάβων είναι δίκαιη", δήλωσε μετά τον αγώνα ο Ρώσος τεχνικός Σεργκέι Μπέλοφ, δικαιολογώντας την απώλεια του χρυσού μεταλλίου.

Ας σημειωθεί ότι οι Γιουγκοσλάβοι έχουν έναν παραπάνω λόγο να χαίρονται, καθώς ο Ντεγιάν Μποντίρογκα αναδείχτηκε ο πιο πολύτιμος παίκτης του πρωταθλήματος.

ΡΩΣΙΑ: Καράσεφ 9, Κουντέλιν 14 (2), Κισούριν 3, Ντομάνι 4 (1), Μπάμπκοφ 4, Μιχαϊλοφ 9, Πανόφ 14, Νόσοφ 5.

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ: Μποντίρογκα 11, Σκεπάνοβιτς 5 (1), Ομπράντοβιτς 7 (1), Μπέριτς 2, Τζόρτζεβιτς 7 (1), Ρέμπρατσα 16, Τομάσεβιτς 7, Τόπιτς 9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ