Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες

ΤΟΥΝΤΣΕΛΙ.- Κούρδοι αντάρτες εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων εναντίον τουρκικών δυνάμεων κοντά στο Τούντσελι (ανατολική Τουρκία), λίγο πριν την 14η επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα των Κούρδων.

Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν δύο στρατιώτες και τραυμάτισαν έναν τρίτο κοντά στο χωριό Ακτουλούκ. Αλλος ένας σκοτώθηκε σε επίθεση Κούρδων ανταρτών οχτώ χιλιόμετρα ανατολικά του Τούντσελι.

"Το PKK κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του τύπου "χτυπάμε και φεύγουμε", προκειμένου να τονίσει την παρουσία του ενόψει της 15ης Αυγούστου. Θα τους τιμωρήσουμε όπως πρέπει", δήλωσε στρατιωτικός.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος της περιοχής Κοτσαπινάρ, στην επαρχία Βαν δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, κατά το πρακτορείο "Ανατολή".

Από τις 15 Αυγούστου 1984, στις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 28.000 άτομα.

Συνεχιζόμενη απεργία σε βάσεις των ΗΠΑ

Ενώ η απεργία των 1.400 Τούρκων εργαζομένων σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις συνεχίζεται για τρίτη βδομάδα, οι ΗΠΑ χτες διέψευσαν αναφορές "βίαιων επεισοδίων" μεταξύ των απεργών και Αμερικανών, οι οποίοι τους "υποκαθιστούν". Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν διαρκώς "επεισόδια" μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων εργαζομένων, ειδικά στη βάση του Ιντσιρλίκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ