Τετάρτη 12 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ - ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ερευνες και πρώτες συλλήψεις

ΝΤΑΡ ΕΣ ΣΑΛΑΜ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

Πέντε εικοσιτετράωρα μετά τις τρομακτικές και αιματηρές εκρήξεις, εκατοντάδες άτομα είναι ακόμα παγιδευμένα σε σωρούς ερειπίων και τόνους τσιμέντου.

Για πέμπτη μέρα τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες, καθώς ορισμένοι που παίρνουν μέρος στα συνεργεία διάσωσης ευελπιστούσαν ότι κάποιοι θα μπορούσαν να είναι ζωντανοί. Πάντως, ο νεότερος απολογισμός είναι ότι 219 άνθρωποι συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από τη διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ες Σαλάμ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 244 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται και επτά βρίσκονται στις μονάδες εντατικής παρακολούθησης. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 5.000 περίπου, αλλά οι περισσότεροι, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, εξήλθαν από τα νοσοκομεία. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κένυα, Ντανιέλ Αραπ Μόι δήλωσε σήμερα ότι οι ζημιές από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πρωτεύουσα της Κένυα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Οσο για τις έρευνες έχουν ενταθεί, καθώς Αμερικανοί εμπειρογνώμονες συνεχίζουν την έρευνά τους μέσα στις περιμέτρους των πρεσβειών αναζητώντας στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να διευκρινίσουν τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν, μια και πιστεύεται ότι είναι το "κλειδί" που θα "σκιαγραφήσει" τους ενόχους που ως γνωστόν ανήκουν σε φανατικούς μουσουλμάνους.

Η αστυνομία της Τανζανίας ανακοίνωσε χτες ότι συνέλαβε σε συνεργασία με το FBI 14 αλλοδαπούς σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που έγινε την Παρασκευή κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της χώρας Νταρ ες Σαλάμ.

Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν είναι έξι Ιρακινοί, έξι Σουδανοί, ένας Σομαλός κι ένας Τούρκος, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ