Παρασκευή 14 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο επίκεντρο πάλι ο φάκελος της Κύπρου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-

Ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο Κληρίδη να συζητήσει με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, το θέμα του ανοίγματος του φακέλου της Κύπρου, στις συνομιλίες, που θα έχουν στα τέλη του μηνός.

Σε δηλώσεις του, στη Λευκωσία, ο προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, ανέφερε ότι θα υποβάλει στον πρόεδρο Κληρίδη ειδικό σημείωμα, για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Τάσος Παπαδόπουλος, διερωτήθηκε προς τι το άνοιγμα του φακέλου, "αφού", όπως είπε, "το ποιος μεθόδευσε και διέπραξε το πραξικόπημα, είναι γνωστό".

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως είναι ηθική υποχρέωση και ιστορικό χρέος να γίνουν γνωστά τα πραγματικά γεγονότα και διερωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν άνοιγε ο φάκελος της Κύπρου.

Ο Τ. Παπαδόπουλος είπε, επίσης, πως θεωρεί άδικο το γεγονός ότι μόνο ο Νίκος Σαμψών τιμωρήθηκε, ενώ αυτοί, που έπαιξαν καθοριστικότερο ρόλο, τυγχάνουν τιμών και αναγνωρίσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ