Τρίτη 18 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
"Ο εξευγενισμός του ... καπιταλισμού"

Το ραντεβού ορίστηκε: Στις 21 Νοέμβρη. Τόπος: Νέα Υόρκη.

Σε αυτό το... ιστορικό ραντεβού θα συμμετάσχουν όλοι οι "σωματοφύλακες" της "κεντροαριστεράς", ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Κλίντον, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπλερ και οι ομόλογοί του, Ιταλός και Σουηδός, Πρόντι και Πέρσον, αντίστοιχα, για να θέσουν επί τάπητος το θέμα της "παγκοσμιοποίησης"... της κεντροαριστερής πολιτικής.

Αυτή η "παγκοσμιοποιημένη" πλέον κεντροαριστερή πολιτική θα είναι η "συνεύρεση" - ξέρει ο Κλίντον, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καλά από παντός τύπου επαφές και σχέσεις - της οικονομίας της αγοράς με την κοινωνική αλληλεγγύη!

Μία συνεύρεση που την αποκαλούν από καιρό "τρίτο δρόμο" - μάλλον γνωστό ακούγεται - και θα είναι ο "εξευγενισμός του καπιταλισμού", που μέσα από την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας θα αναζητά και την παγκοσμιοποίηση της πολιτικής από μια σύγχρονη, κατά το πώς απαιτούν οι καιροί, Αριστερά.

Μια δημοκρατική Αριστερά που δε θα είναι πλέον πολέμια της αγοράς αλλά "φίλη", μια Αριστερά που, εγκαταλείποντας τα αναχρονιστικά - που ακούστηκε! - πρότυπα θα αποδειχθεί ικανή να οικοδομήσει παράλληλα ένα κράτος όχι πλέον "κοινωνικό" αλλά φορέα κοινωνικών επενδύσεων!

Αλλο ένα πάντρεμα του καπιταλισμού με το λεγόμενο κοινωνικό κράτος, όπως ευελπιστούν οι Κλίντον και Μπλερ, για να διαιωνίσουν την εκμετάλλευση και να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ